Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mittmedias Elena Lövholm lyfter supportrarna efter utmärkelsen: "Att det är deras pris är allt"

Det var med stor gläde som Elena Lövholm, placerad på NA-sporten i Örebro, tog emot beskedet att hon vunnit Guldskölden som årets lokalsportjournalist.
– Svenskafans har alltid gett röst till fotbollssupportrar och det är superviktigt. Att det är deras pris är allt, säger Lövholm.

Annons

Elena Lövholm började på Mittmedia i februari och bara fyra månader senare kan hon nu titulera sig som årets lokalsportjournalist. Detta sedan hon fått flest röster i Guldskölden som är sajten Svenska fans årliga omröstning till årets bästa sportjournalister.

LÄS OCKSÅ: NA:s Elena Lövholm vann Guldskölden – blev årets lokalsportjournalist

– Det känns så himla kul och jag har sagt det förut. Att det är så himla roligt att det är fansens pris och jag har alltid trott väldigt starkt på supportrarnas roll i fotbollen. Både för sporten och media. Svenskafans har alltid gett röst till fotbollssupportrar och det är superviktigt. Att det är deras pris är allt, säger Lövholm.

För två veckor sedan stod det klart att hon var nominerad, bland annat tillsammans med en annan Mittmediakollega i Stisse Åberg från Gefle Dagblad och Arbetarbladet. Lövholm fick 33 procent av rösterna, jämfört med tvåan Marcus Wulcan från GT som fick 29.

– Jag tror jag vinner på att folk som röstat är folk som lyssnar mycket på poddar och kollar webb-tv och jag är väl kanske den av de som är nominerade som varit mest aktiv i de sammanhangen. Sedan som jag sagt förut så är jag ny på lokalsportsjournalistik så här håller jag fortfarande på att lära mig mycket.

Hur ska du fira detta?

– Jag tror jag ska fira genom att ringa min mamma. Hon är nog gladare över det här än vad jag är (skratt).

Vem tyckte du skulle vinna?

– Jag rösade på Tomas Nilsson på Helsingborgs Dagblad. Jag tycker att jobbet som han gjort runt Helsingborgs IF under en period med mycket konstiga grejer där de varit riktigt illa ute så drog han fram en massa konstigheter runt klubben, som med spelaraffärerna. Jag tycker egentligen att han är överlägsen.

Får du hybris över det här?

– (Skratt) Nej, jag har fem kollegor på NA-sporten som gör ett otroligt bra jobb med att vara bättre och drar ner mig på jorden. Jag vill tacka er alla fina kollegor som gör mig bättre än vad jag egentligen är, säger Lövholm.

Elena Lövholm.

Annons