Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoterframgångar i USA

/
  • 16-årige löftet Sebastian Drotz, HAK, blev tvåa i lördagens ungdomsklass och körde in som trea bland amatörerna på söndagen.
  • En debut med mersmak. John Stenberg tog sig till två finaler när tävlingssäsongen startade i USA.

John Stenberg tog sig till final i båda tävlingarna när skotersäsongen startade i USA. Sebastian Drotz blev tvåa ungdomsklassen och körde in som trea bland amatörerna.

Annons

Skotersäsongen är i gång i USA och när första tävlingen kördes i Duluth, Minnesota, fanns tre härjedalsförare med. John Stenberg gjorde debut i tyngsta klassen och visade att han hänger med. Ski-dooföraren från Strådalen tog sig till final både lördag och söndag i det starka startfältet. 26-åringen körde in som 10:a och 11:a. John körde även förra säsongen i USA men i den otrimmade klassen.

– Jag visste att det skulle bli tuffare. Det här är en högre nivå med mer motor och framför allt många duktiga förare, säger John.

Men det började inte bra. Redan i första heatet skar motorn. Men han tog sig till final genom att knipa en plats efter sista chansen heatet.

– Men mitt mål är att kunna nå topp fem när serien är avslutad, säger John Stenberg.

Överlägsen vinnare i pro open klassen blev snabbe Tucker Hibbert som vann både lördag och söndag.

16-årige löftet Sebastian Drotz, HAK, hade bjudits in och gjorde mycket bra ifrån sig och imponerade. Sebastian blev tvåa i ungdomsklassen och körde bland amatörerna på söndagen. Där åkte killen från Rätan in på en tredjeplats.

– Han körde riktigt bra. Men framförallt var det en otrolig upplevelse att få var vara med, både för mig och Sebastian, säger pappa Johnny.

För Sebastian är det SM som gäller. Han är en av Polaris fabriksförare och går upp från ungdomsklassen och kör 600 standard den här säsongen.

Det blev inget race för Johan Dahlgren, Team Walles, under söndagen. Han åkte in som fyra i sitt första heta på lördagen men i sitt andra satte hans fot stopp.

– Jag skadade den på träning och åkte på en smäll till. Men det är inget allvarligt och jag räknar med att vara med när serien drar i gång på allvar härborta. säger Johan.

Mer läsning

Annons