Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordvärmland slog ut Ytterhogdal

Det blir inget mer kvalspel för Ytterhogdal mot division 2. Nordvärmlands FF blev för starka på hemmaplan och vann med 2-0. Ytterhogdal spelar även nästa år i division 3.

Annons

Ytterhogdal hade ett ganska bra läge efter första matchen där man spelade 0-0 med mersmak hemma på Svedjevallen.

Matchen på Lillängens IP i Sysslebäck höll på att få en chockstart. Redan i första minuten missar YIK ett uppspel och Nordvärmland får ett friläge som dock målvakten Charlie Bryan vaket avvärjer genom en snabb utrusning.

Sedan blir det ställningskrig. Några målchanser fanns det inte alls att prata de kommande tjugo minuterna. Nordvärmland hade lite mer boll men annars var det väldigt händelsefattigt.

Det kom därför som en blixt från klar himmel när Nordvärmland tog ledningen genom ett inte allt för märkvärdigt skott som smet in vid Charlie Bryans högra stolpe efter 23 minuter. Därefter återgår matchen till sitt låsta läge. Först i slutminuterna av halvleken vaskar YIK fram två bra lägen, Per Olofsson svarar för båda, först ett bra skott som sveper utanför krysset och därefter en skarvnick som smiter utanför stolpen.

I andra halvlek är det fortsatt ganska låst läge, nu är dock Ytterhogdal aningen mera bollförande men Nordvärmlands kontringar känns ganska farliga då det är många olika spelare som tar löpningar, för YIK är det enbart Per Olofsson som hotar framåt.

Ett par byten gav lite mer fart framåt för YIK men med kvarten kvar bjöd Ytterhogdal på en onödig frispark i ett skapligt inläggsläge. Detta förvaltade Nordvärmland och 2-0 var ett faktum efter en nicklobb över Charlie Bryan.

Bara minuten senare tändes nytt hopp för YIK, Per Olofsson revs ner av målvakten i ofarligt läge vid kortlinjen, bra betalt med en straff men samtidigt var det en solklar fällning. Fram klev inhopparen Sumali Cissa men han slog inte straffen bättre än att hemmamålvakten kunde styra bollen till hörna.

Under ytterligare några minuter fortsatte Ytterhogdal att pressa, några fler chanser skapade också men bollen ville inte in.

Därmed får Ytterhogdal summera sin säsong och ladda för spel i trean även nästa säsong, men innan dess ska YIK tampas med de riktigt stora lagen i slutspelet av Svenska Cupen.

Följ Ytterhogdals avgörande kvaldrama mot Nordvärmland här

Många hårda dueller vanns av det lite tyngre och fysiskt sett starkare laget.

Ytterhogdal föll på mållinjen, en kort sammanfattning av kvalet mot Nordvärmland

Ytterhogdal tryckte på mot slutet men bollen ville inte in.

Annons