Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt formbesked av Viktor Andersson – fixade första SM-guldet

/
  • Vemdalens Viktor Andersson sträcker armen i vädret efter att han säkrat karriärens första SM-guld.

Vemdalens Viktor Andersson var favorit.
Och han höll för trycket och körde hem karriärens första SM-guld.
– Jag låg efter lite i starten. Sedan fick jag på två bra dämpningar som jag haft i stort sett hela dagen och körde ikapp. Sedan var det mitt race, säger han om finalåket.

Annons

Under fredagen var det skicrossåkarnas tur att göra entré i SM-veckan och i herrklassen fick Viktor Andersson, I Victor Öhling Norbergs (tävlar i X-Games) frånvaro, bära favoritskapet.

Efter att ha nämast lekt sig fram till finalen höll Andersson även där fram till seger, närmast före Michael Forslund, Mora.

– Men jag låg lite efter i starten, Micke Forlsund ledde en sväng. Sedan fick jag på två bra dämpningar i starten som jag haft i stort sett hela dagen och körde ikapp nu. Sedan var det mitt race.

SM-tävlingen avgjordes i en bana som var betydligt kortare än den som åkarna är vana vid från världscup- och europacuptävlingar.

Åktiden låg på cirka 30 sekunder, ungefär hälften så lång tid som i de internationella tävlingarna, men det såg Viktor Andersson som positivt.

– På en sådan här tävling behövs ingen större bana. Det är många ungdomar med som vill komma fram och de får verkligen chansen. Allt kan hända i en sådan här kort bana. Kul bana.

Närmast väntar världscuptävlingar i Idre om två veckor för Andersson, som tog en elfteplats i världscuptävlingen i Nakiska förra veckan, och som har en uppåtgående formkurva.

– Det känns bra. Enligt mig har jag haft lite oflyt, jag har åkt väldigt bra även tidigare under säsongen, men det är nu det börjar komma förhoppningsvis. Jag blir mer och mer säker i min åkning och stressar inte upp mig när jag ligger nära andra åkare.

Annons