Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ronny Dahl årets armbrytare

/
  • Ronny Dahl är väldigt nöjd med att få utmärkelsen Årets armbrytare 2014.

Det har varit såväl positiva som negativa resultat för Lillhärdals armbrytare Ronny Dahl på sistone. Med stor glädje mottog han priset som 2014 års armbrytare på seniorsidan men under helgens SM i Vilhelmina blev det "bara" ett brons.

Annons

– Jag är väldigt stolt över utmärkelsen, säger Ronny Dahl som visade strålande resultat under 2014.

Årets säsong har dock börjat lite sämre. Motivationen har varit lägre och dessutom så dras Dahl med en del skadebekymmer. På SM i Vilhelmina den gångna helgen så gick vänster handled sönder redan i andra matchen och det resulterade i att det blev en åttondeplats.

– Det var tråkigt. Vänstern har ju gått bäst på slutet så det var surt att handleden inte höll.

Viss revansch fick Ronny med höger arm. Resultatet blev ett brons.

– Jag mötte två väldigt bra konkurrenter som helt enkelt var bättre än mig den här helgen. Bronset var ju okej men tyvärr räcker det inte för att behålla landslagsplatsen då det bara är två som får åka på EM och VM, förklarar Ronny som nu har som mål att återta sin landslagsplats.

– Min plan är att tävla lite mindre en tid och bara träna. Det har blivit väldigt många och långa resor, kanske har det gjort att armbrytningen inte känts lika rolig på sistone, funderar Ronny Dahl som i nästa andetag bedyrar att han kommer att göra allt för att komma tillbaka på den allra högsta toppen.

Annons