Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silver till Balder Nääs i skotercross-EM - siktar högt på SM

Det blev silver för Balder Nääs från Hede i helgens skotercross-EM som avgjordes i Älvsbyn i lördags. Förarna körde två heat och Balders Nääs samlade poäng som gav honom ett silver.

Annons

Balder Nääs flyger mot EM-silvret.

Balder Nääs kom trea i det första heatet och tvåa i det andra. De poängen räckte till ett silver i EM i skotercross, där förarna körde i Stockklassen med standardmaskiner utan trim.

– Det här är min bästa prestation på ett EM. Jag har ju två SM-brons också sedan tidigare men det här är nog lite bättre. Det är ett större mästerskap med de bästa förarna från hela Europa, säger Balder Nääs.

Nu väntar SM-avslutningen i skotercross till helgen i Östersund, där Balder Nääs ligger tvåa i Stockklass-serien efter deltävlingarna. Han har fem poäng upp till ledande Andreas Mårten från Mora och jagas av Emil Harr från Gargnäs, 13 poäng bakom.

– Det blir tre heat och det är totalt 75 poäng att köra om, det kan hända mycket där, säger Balder Nääs.

När tidningen når honom är han på väg till Bruksvallarna för ett sista träningspass inför SM. Resten av veckan går till att "skruva och ställa i ordning maskinen".

– Halva tävlingen vinner man i garaget, som pappa brukar säga. Vi siktar högt nu så får vi se vart vi hamnar, säger Balder Nääs.

Annons