Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenberg vann stadioncrossen på Snow meet i Sveg

Det blev hemmaseger för John Stenberg, Lofsdalens SK, numera boende i Sveg, på lördagkvällens stadioncross.
– Jag är inne i ett bra stim, säger Stenberg som har flera segrar bakom sig.

Annons

En glad segrare.

Finalen blev en tät och spännande historia. På startlinjen fanns bland andra SM-vinnaren i stadioncross, Nisse Källström från Söderhamn med sin Arctic Cat och duktiga Emil Harr från Gargnäs på Lynx. Samt då John Stenberg på Lynx, Lofsdalens SK, som tagit starten och vunnit alla sina tidigare heat under lördagkvällens stadioncross i Sveg.

I finalen låg han trea efter starten efter just Nisse Källström och Emil Harr. Han låg tätt inpå men tog sig först inte förbi.

– Jag visste att det inte skulle bli lätt. Det var en ganska trång bana och korta heat, säger John Stenberg.

När sedan Nisse Kjellström och Emil Harr hakade i varandra lite grann i den största kurvan kunde John Stenberg köra förbi Harr. Sedan tog han sig förbi Källström och höll ledningen in i mål.

Finalen kördes med åtta förare över tolv varv.

John Stenberg, som i år kör för team Ljungbergs, är inne i ett "bra stim", som han utrycker det. Han har vunnit de två deltävlingar som körts i SM-serien i skotercross och vann även en internationell stadioncross-tävling i Boden på fredagskvällen.

– Där körde jag sönder skotern i första heatet. Det blev en riktig sista minuten reparation men de gick. Jag tog mig till final, där vann jag starten och kunde hålla undan ända in i mål, säger John Stenberg.

Flera andra Härjedalsförare gjorde fina insatser på skoterbanan, som byggs upp nedanför simhallen i Sveg. Sebastian Drotz, från arrangörsklubben HAK, tog sig till final genom att vinna andra chansen. Balder Nääs från Team Walles visade prov på bra körning och passade också på att spexa lite i hoppen. Bland andra.

Flera hundra åskådare hade samlats för att se kvällen tävling som avslutade arrangemanget Snow meet i Sveg.

– Det har gått jättebra, bättre än förväntat. Visst finns det alltid saker att förbättra, men det tar vi med oss. Vi har redan bokat in att vi ska göra ett snow meet i Sveg även 2018, säger Mathias Wiberg, general för hela eventet.

Full fart.

Läs också: Laddar inför event med snö i fokus

Läs också: TV - Se prov på Marcus Ohlssons freestyleuppvisning på skoter

Läs också: Lyckad snöfest i Sveg - många tog chanse att se höga hopp och snabba skyttar

Annons