Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stipendium till Michael Larssons minne

Michael Larsson från Hedeviken gick bort på grund av sjukdom strax efter sin 35-årsdag. Det släkt och vänner inte visste var att han testamenterat huvuddelen av sin kvarlåtenskap till en stiftelse som varje år ska dela ut ett stipendium till en duktig härjedalsk idrottare.

Annons

Michael Larssons uppväxt präglades av idrott samt jakt och fiske. Han och hans barndomsvänner har spelat otaliga matcher i fotboll, ishockey, pingis och innebandy både med och mot varandra. Redan vid femton års ålder diagnostiserades Michael med sjukdomen Multipel Skleros, MS, vilket gjorde att han fick kliva tillbaka från rollen som aktiv idrottare till åskådare.

– Jag är väldigt imponerad av hur Michael gjorde det bästa av situationen givet de förutsättningar han fick. Han var en givmild, vänlig och uppmärksam person, berättar barndomsvännen Ulf Eriksson som tilldelades en plats i stiftelsens styrelse tillsammans med ytterligare vänner och nära släkt.

– Det här med stiftelsen kom som en överraskning för oss alla då testamentet öppnades. Michael hade inte sagt ett ord om den, det märks dock att Michael har lagt mycket tid och tankemöda vid skapandet av stiftelsen. För oss som kände honom är det ytterligare ett bevis på vilken god människa han var, säger Ulf Eriksson.

Stipendiet från Michael Larssons stiftelse kommer att delas ut för första gången i år och möjlighet att lämna ansökan finns fram till 1 december. För att kunna erhålla stipendiet ska personen vara folkbokförd i Härjedalens kommun. Även stiftelsens styrelse har möjlighet att nominera lämpliga idrottare.

Michael Larsson gjorde det absolut bästa av situationen genom att ta del av världen så mycket som möjligt efter de förutsättningar han fick.

Annons