Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storstryk för Sveg trots bra inledning

Sveg åkte på ännu en förlust i division 5 fotbollen. Nu behöver laget minst en poäng i sista matchen mot Offerdal för att helt säkert undvika nedflyttning till division 6.

Annons

Mehdi Echaq från Sveg i kamp om bollen.

Sveg inledde piggt på hemmplan i söndags och Denys Kornilov gjorde första målet för hemmalaget fem minuter in i matchen. En snygg lobb, som blivit något av hans signum i de matcher han spelat för laget, ställde Järpens målvakt och gav Sveg ledningen med 1-0.

Järpen kvitterade en bit in i matchen och kunde även göra 2-1, direkt på en hörna i första halvlek. I halvtidsvilan kändes det ändå som att Sveg borde kunna göra något mål till. Matchen var ganska jämn, hemmalaget rullade boll en hel del men hade svårt att få till några avgörande passningar och anfall. Istället var det ofta Järpen som stal bollen på mittfältet och ställde om i vindsnabba anfall.

I andra halvlek tröt orken hos hemmaspelarna och enkla markeringsmissar skapade flera frilägen för bortalaget. 1-3 kom efter 67 spelade minuter och då var matchen i stort sett avgjord. Slutresultatet skrevs till 1-5.

Några missade lägen, bland annat ett stolpskott från nära håll, kunde kanske ha gett ny energi till hemmalaget om de istället resulterat i mål. Å andra sidan hade Järpen också en del fina chanser, framförallt i andra halvlek, som det inte blev mål på.

Sveg ligger kvar på sjunde plats i tabellen med nio inspelade poäng. Kamelerna ligger åtta med åtta poäng och möter Ragunda nästa helg och Svegs motståndare i sista matchen för säsongen, Offerdal, ligger sist på sex poäng. För att klara kontraktet i division 5 av egen kraft måste Sveg ta minst en poäng mot Offerdal borta nästa helg.

Matchfakta:

Sveg - Järpen 1-5 (1-2)

Mål Sveg: Denys Kornilov 1-0. Järpen: 1-1, 1-3 Mirwes Feroz, 1-2 Markus Englund, 1-4 Dawood Mirzai, 1-5 Arash Surosh

Domare: Magnus Proos.

Publik: 49

Annons