Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveg föll mot Vansbro - "De var lite bättre än oss"

En jämn match där Vansbro var lite bättre på det mesta slutade med förlust för Sveg - bortalaget Vansbro vann med 2-0 på söndagseftermiddagen.

Annons

Vansbro var lite bättre än Sveg. Hemmalaget stod emot bra och kämpade väl men det räckte inte riktigt ända fram på söndagen.

– De var lite bättre än oss, säger Ola Persson, tränare för Svegs hockeydamer.

En sammanfattning nog så god av matchen som var en rätt jämn historia. Men Vansbro hade lite mer kyla, satte passen lite bättre, stressade högt på Svegs backar och fick fler skott mot mål och lite mer trafik framför Svegs målvakt Elin Hellström. Vilket gav resultat.

I slutet av andra perioden, i spel fyra mot fyra, tappade Sveg puck framför mål, missade en markering och en Vansbro spelare fick ett friläge strax till vänster om Svegs målvakt. Sandra Danielsson sköt och pucken letade sig in bakom en frustrerad Elin Hellström.

Mål nummer två kom drytgt 10 minuter in i tredje perioden. Vansbro hade haft ett fint powerplay och fortsatte pressa Sveg när Molly Eljas slog i väg en hög puck, nästan från blå linjen. Svegs målvakt såg skymd ut och hann knappt reagera när pucken gick in i mål.

En frustrerad Elin Hellström efter Vansbros 2-0 mål.

Sveg saknade inte chanser, hemmadamerna hade bland annat ett stolpskott i andra perioden och i spel fem mot tre mot i sista perioden gick pucken strax utanför Vansbros målvakt. I slutet fick hemmalaget chansen i numerärt överläge, tog ut målvakten och spelade 6 mot 4. Men då slogs pucken till icing och närmare än så kom inte svegsdamerna.

Som ändå bjöd på bra kamp matchen igenom.

– En spännande match. Vi har ändå mått målet för säsongen, att skapa en bredare trupp med bättre harmoni. Att vi nu fallit på målsnöret några gånger, det får vi tar med oss, säger Ola Persson.

Sveg avslutar säsongen nästa lördag borta mot Örebro.

Nära men inte närmare än så här. I spel fem mot tre fick Sveg till ett bra tryck men närmare än så här kom inte hemmalaget.

Hockey damtvåan västra:

Sveg - Vansbro 0-2 (0-0, 0-1, 0-2)

Skott: Sveg 15, Vansbro 29

Utvisningar: Sveg 5*2, Vansbro 6*2

Domare: Lars Gregorsson

Annons