Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveg föll tungt mot Orsa

Ett rejält övertag i skott-statistiken och flera chanser i numerärt överläge hjälpte inte Sveg. Orsa höll emot, utnyttjade sina chanser och tog en välförtjänt seger på fredagskvällen i Svegs ishall.

Annons

– Jag är inte nöjd och jag vet att grabbarna inte heller är det, säger tränare Jörgen Paalanen efter matchen, om sitt Sveg som förlorade mot Orsa på hemmaplan, slutsiffrorna skrevs till 4-2 för bortalaget.

Det tog stopp framför Orsas målvakt.

Matchen var i stort sett ganska jämn även om Sveg bitvis hade ett tryck mot Orsa-målet, bland annat med flera chanser i numerärt överläge, även fem mot tre. Det hjälpte inte.

– Jag vet inte vad jag ska säga om det riktigt, ändå har vi tränat mycket på numerära överlägen. Men det är bara att fortsätta trumma på, säger Jörgen Paalanen.

Hemmalaget vann skott-statistiken överlägset, nästan dubbelt så många skott mot mål som Orsa. Men hemmaspelarna hade svårt att utnyttja sina chanser, skott och styrningar gick som regel utanför, och i ärlighetens namn studsade pucken inte Svegs väg vid alla tillfällen heller.

Men tur är något man förtjänar sägs det och ska Sveg hitta tillbaka till vinnarspåret krävs ett högre tempo, säkrare pass och bättre kyla i avsluten.

– Vi är bättre än så här, det vet jag, säger Jörgen Paalanen.

Sveg behåller sin andraplats i tabellen, trots fredagskvällens förlust. Redan på söndag är det dags igen, då borta mot bottenlaget Hälsingegården.

Matchfakta

Sveg - Orsa 2 - 4 (2-1, 0-2, 0-1)

Mål: Sveg Emil Gustafsson 1-1, Emil Olsson, 2-1 Orsa Emil Arvidsson 0-1, Simon Olsson, 2-2, Rickard Smångs 2-3, Erik Färnström 2-4

Skott på mål: Sveg 37, Orsa 19

Utvisningar: Sveg 4*2, Orsa 7*2

Publik: 135

Annons