Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveg slog krock på Ytterberg i inofficiellt boule klubbmästerskap

Det blev tufft för Ytterberg i onsdagens inofficella klubbmästerskap i Boule mot Sveg. Storsvegarna tog kommandot direkt och lämnade bergsborna bakom sig.
– Det bär mig emot att läsa upp resultatet, sa tävlingsledaren Carl Bergsten (från Ytterberg) vid prisutdelningen.

Annons

Stilstudie av Carl Bergsten från Ytterberg, men det räckte inte. Svegarna blev för tunga och i just den här matchen så fick han och Ann-Marie Bergsten (tv) stryk av Ingeborg Stenvall och Kenneth Eriksson.

Solen sken över de cirka 40 boulespelarna som samlats i onsdagseftermiddagens klara höstvädret på spelplan i Sveg, för att göra upp, en gång för alla, om vilken by som har de bästa boulespelarna.

– Vi har pratat om det länge men det är först nu det blivit av, säger Carl Bergsten från Ytterberg.

Där samlas boulespelarna minst tre gånger i veckan för att spela. Sportens popularitet verkar inte ha någon ände, även i Sveg samlas intresserade till boulespel flera gånger i veckan under utesäsongen.

Lagen lottades in och det var klassisk dubbel som spelades i ett stort antal matcher. Sveg mot Ytterberg. Ganska snart visade det sig att storsvegarna drog ifrån. Ytterbergsborna kämpade tappert men när poängen räknades ihop slutade det hela 293 - 242 till Svegs favör.

– De har ju hemmaplan. Det gick verkligen inte bra idag, men vi får ta en återmatch i Ytterberg. Då ska de får se, säger Carl Bergsten som spelade tillsammans med Ann-Marie Bergsten. I sista matchen blev de mer eller mindre pulvriserade av Kenneth Eriksson och Ingeborg Stenvall, som spelade tillsammans för Svegs räkning.

– Jag har väl spelat i en fyra, fem år. Det gick jättebra idag, säger Ingeborg Stenvall, som med sina 87 år visade att gammal är äldst, även när det gäller boule.

Gammal är äldst, även när det gäller boule. Ingeborg Stenvalls stabila spel bidrog till Svegs seger över Ytterberg.

Segern gav svegarna äran och chansen att först ta för sig av det dignande prisbordet.

Annons