Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveg spelade ut Kvarnsveden i sista - slutade med utklassningssiffror

Första halvan av matchen var jämn målmässigt och gästerna hade ledningen. Men Sveg trummade på och i sista perioden kom målen som på löpande band.
– Det rann på då, säger tränare Jörgen Paalanen.

Annons

Jörgen Paalanen

Sveg behåller sin plats i toppen av hockeytrean efter fredagens vinst mot Kvarnsveden med 11-3.

Utklassningssiffor?

– Ja, det rann iväg på slutet, så är det väl. Vi spelade ut i sista perioden, fortsatte att spela vårt spel och slog inte av på takten. Vi hade ork, men det hade inte de, säger tränare Jörgen Paalanen.

Svegs herrlag i hockey har öppnat säsongen starkt och till skillnad mot förra säsongen är det gott om folk både på träningar och matcher. I fredags ställde laget upp med tre fulla femmor plus en fjärdekedja.

– Tanken är att vi ska spela med mycket folk. Nu lyckades vi ändå inte riktigt under först delen av matchen. Det kan vara svårt att spela på mycket folk när man inte är van vid det. Tempot blir lägre fast man tror det ska vara tvärtom. Men jag tror ändå att vi malde ner dem.

I mitten av matchen, när Kvarnsveden tog ledningen med 3-2, gick Sveg ner på tre femmor. Enligt Jörgen Paalanen blev tempot högre för hemmalaget och det märks också i målprotokollet. Sveg gick ifrån till 5-3 och gjorde sedan 6 mål i sista perioden.

Till helgen är det spelledigt och nästa helg blir det två hemmamatcher, först mot Älvdalen på fredagen och sedan mot Hälsingegården på lördagen, i samband med galan där en del av intäkterna från matcherna går till Mö Finns och Cancerfonden.

– Vår målsättning är att vara bland de två lag som går vidare till en fortsättningsserie, där man spelar om en kvalplats till division 2. Det snackar vi mycket om, alla är införstådda med det och förstår att vi kör hårt nu. Sedan får vi se hur långt det räcker, säger Jörgen Paalanen.

Matchfakta

Sveg - Kvarnsveden 11-3 (2-1, 3-2, 6-0)

Mål Sveg: 1-1 Johan Bergvall, 2-1 Joel Sjövold, 3-3 Johan Olofsson, 4-3 Simon Nilsson, 5-3, 9-3 Martin Bauer, 6-3, 11-3 Nikolas Sturmankin, 7-3 Lars Nilsson, 8-3 Alexander Woxlin, 10-3 Mattias Bergström.

Utvisningar: Sveg 7*2, Kvarnsveden 6*2

Publik: 153

Domare: Mikael Söderholm, Andreas Nilsson, Lars Gregorsson

Annons