Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveg steget efter mot Ope - nära att åka ur femman

Det ville sig inte för Svegs herrar i söndagens bortamatch mot Ope 2. Vassa lägen fanns det gott om men bortalaget tog över mer och mer och vann till slut med 5-1.

Annons

Sharif Akbari jagar efter Muctaro Conte.

Det stod 2-0 till hemmalaget Ope efter första halvlek. Första målet kom efter en hörna från Ope. En av hemmaspelarna stod omarkerad och kunde stöta in bollen från nära håll. Det andra målet kom efter att Opes snabba Muctaru Conte runnit igenom Svegs försvar. Fri med Svegs målvakt Omid Rezaeei gjorde han inga misstag. Situationen innan såg ut som offside men flaggan kom inte upp.

Förutsättningarna inför matchen var att Sveg var tvungna att ta minst en poäng för att laget skulle vara på säker mark. Nu blev det inte så, trots en pigg öppning i andra halvlek som resulterade i några fina chanser. Istället var det en Opespelare som fick på ett långskott som kanske inte såg otagbart ut.

Sveg reducerade på ett självmål. Ständigt farliga Denys Kornilov slog in en hård passning från högerkanten som styrdes in av en Opespelare.

Sen tröttnade Svegsspelarna och det var mest Ope som hade pressen. Både 4-1 och 5-1 var inte så mycket att snacka om även om Sveg hade bud på flera mål i framförallt andra halvlek. Mehdi Echaq missade en klockren chans. Fri framför mål var det bara att raka in bollen men han slog den utanför. Även Ali Hosseini och Denys Kornilov brände två hyggliga chanser mot slutet av matchen.

Nu står Sveg kvar på sjunde plats med 9 poäng och möter topplaget Järpen hemma på söndag och sedan bottenlaget Offerdal 2 i sista matchen. Sveg behöver minst en poäng för att vara på säker mark. Skulle Offerdal gå upp på 9 poäng är risken stor att det laget hamnar före Sveg i tabellen på grund av bättre målskillnad och då åker härjedalingarna ur femman.

Även Kamelerna, som ligger näst sist med 7 poäng, kan peta Sveg nedåt i tabellen om de tar minst två poäng på de kommande två matcherna.

Annons