Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveg visade klass - slog Falun med 19-2

Falu IF hade inte mycket att säga till om i Svegs ishall på lördagskvällen. Svegs hockeydamer tog kommandot mot ett kvinnofattigt Falun och redan efter första perioden stod det 9-1 till hemmalaget.

Annons

Det blev inte mindre än 19 tillfällen att jubla för Sveg under lördagens hemmamatch mot Falun.

– Vi gjorde vad vi skulle. Vi är det bättre laget, säger Svegs tränare Ola Persson.

Falun kom till match med åtta utespelare ska sägas också, men oavsett var det klasskillnad. Svegsdamerna satte högsta fart från början och första hemmamålet kom redan knappa två minuter in i matchen när Caroline Zackrisson visade vägen. Falun kvitterade visserligen snabbt men sedan var det Sveg för hela slanten.

Att Falu fick spela 5 mot 3 under knappt en minut, när både Ingrid Larsson och My Jönsson i hemmalaget satt utvisade, märktes knappt på spelet och när perioden var slut stod det 9-1 till de röda.

Glad tränare.

– Första perioden spelade vi riktigt bra, säger tränare Ola Persson.

Det var naturligtvis redan avgjort. Och svegsdamerna får med sig ett riktigt bra självförtroende till söndagens match, då laget tar emot Vansbro, även det på hemmais.

– Roligt idag att många som inte gjort mål tidigare fick göra det. Vi trummade på med samma femmor, några som inte fått så mycket speltid tidigare fick spela även i boxplay. Jag tror det är bra för självförtroendet.

Hur tänker du inför matchen mot Vansbro?

–Då taggar vi upp rejält, det är en match vi verkligen vill vinna, säger Ola Persson.

Sveg ligger på tredje plats i tabellen i division 2 västra och skuggar Vansbro. Sista lagen möttes blev det uddamålsvinst för Sveg med 2-1.

Mycket trafik framför Faluns målvakt.

Fakta

Sveg - Falun 19-2 (9-1, 4-1, 6-0)

Skott: Sveg 76, Falun 25

Mål Sveg: 1-0, 10-2 Caroline Zackrisson, 2-1, 3-1 Josefine Björling, 4-1, 16-2 Ebba Proos, 5-1, 8-1 Anna Göras, 6-1, 12-2, 15-2 Elly Trygg, 7-1, 18-2 Ingrid Larsson, 9-1, 14-2, Lovisa Sjöberg, 11-2 Maja Bohlin, 13-2, 19-2 My Jönsson, 17-2 Hanna Einebrant.

Domare: Stefan Duberg

Åskådare: 51

Annons