Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svegssonen Sundgren nominerad i årets lag på kommande idrottsgala

/
  • Med blicken fäst på seger. Christoffer Sundgren kan få utmärkelsen årets lag i kommande idrottsgala.

Curlinglaget Niklas Edin, med Christoffer Sundgren från Sveg, är nominerad till årets lag på Idrottsgalan i januari nästa år.

Annons

Härjedalingen Christoffer Sundgren, bördig från Sveg, har chans att få en av de finaste utmärkelserna sportsverige har att erbjuda. Tillsammans med de andra curlingspelarna i lag Niklas Edin, är han nominerad till utmärkelsen årets lag på Svenska idrottsgalan 2016.

Laget vann både EM 2014 och VM 2015 med sitt nykomponerade lag, som även består av Oskar Eriksson och Kristian Lindström.

Läs mer: Christoffer Sundgren berättar om VM-guldet

Läs mer: EM-Guld till lag Niklas Edin

En "enorm prestation" enligt nomineringen.

Vid EM i november 2014 gick lag Edin obesegrade genom hela turneringen med 11 raka vinster. Vid VM i april 2015 blev det guld efter en utklassningsseger i finalen mot Norge. Vägen till final gick via en tredjeplats i grundserien, vinst i kvartsfinalen mot Finland och vinst mot storfavoriten och hemmanationen Kanada i semifinal.

Tre andra lag är nominerade i samma klass: Herrlandslaget i speedway, U21- landslaget i fotboll och simmarnas damlag i lagkapp, medley.

Ett litet smolk i bägaren är att klubben som fostrade Christoffer Sundgren i Sveg (och många andra framgångsrika curlare) dras med ekonomiska problem och kan tvingas stänga ner sin verksamhet nästa säsong, om inget händer.

Annons