Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tandsbyn tryckte till Lillhärdal - med råge

Lillhärdals match på Solberga blev ingen rolig tillställning för hemmalaget. Starka Tandsbyn slog tillbaka härdalingarna med 8-1 på lördagseftermiddagen.
– Idag är vi inte bra någonstans, säger Lillhärdals tränare Anders Roos.

Annons

Men det började inte så illa för hemmalaget. Första kvarten var hyfsat jämn, sedan fick Tandsbyns duktiga lagkapten och mittfältare Edvin Johannesson chansen när hemmabackarna inte fick bort bollen från straffområdet och slog in 1-0 till bortalaget.

Matchen fortsatte med några halvchanser för Lillhärdal och några riktigt farliga för Tandsbyn där hemmalagets målvakt Emil Dahlsten fick gripa in.

Emil Dahlsten fick göra flera ingripanden när Tandsbyns vassa forwards sprang sig fria. Här blev det inget mål.

Tandsbyn såg ut att ta över mer och mer. Då slog Mattias Larsson i hemmalaget till och satt en riktig raket, i ett pressat läge, över Tandsbyns målvakt. 1-1.

– Det kändes ändå rätt bra när Mattias gjorde mål, men sedan räcker vi inte till, säger Lillhärdals tränare Anders Roos.

Mattias Larsson gjorde enda målet för hemmalaget med ett fint placerat skott som gick över Tandsbyns målvakt.

Strax därefter får Tandsbyn straff och gör 2-1 och sedan var det mest bara bortalaget för hela slanten. De bollsäkra Tandsbyspelarna rullade boll i backlinjen. Lillhärdal pressade hög men fick mest jaga samtidigt som det öppnade upp för snabba uppspel och kontringar från Tandsbyns sida.

Tandsbyn lång steget före i stort sett hela matchen, spelade säkert, gjorde få misstag och kom gång på gång förbi Lillhärdals backlinje.

Och det bollsäkra bortalaget gjorde få misstag.

Efter ett fint frisparksläge för Lillhärdal vände Tandsbyn snabbt och gjorde 3-1. Innan halvlek stod det 4-1 till bortalaget och i princip var matchen avgjord redan då.

– Tandsbyn är ett riktigt bra lag och vi måste spela bättre än så här om vi ska ha någon chans. Men sådana här siffror ska det inte behöva bli, säger Anders Roos.

I andra halvlek fortsatte Tandsbyn med sitt snabba spel. Lillhärdal försökte men kom ofta tvåa på bollen och slog bort de flesta av sina anfall, sista passen satt inte som den skulle.

Lillhärdal lämnade Amar Ramadan Omer utan bevakning på en hörna och han gjorde inga misstag utan nickade bollen rakt i mål.

Flera mål kom på frilägen där Lillhärdals backlinje inte hängde med bortalagets forwards. Utan Emil Dahlstens räddningar hade det lätt kunnat rinna iväg ännu mer.

– Vi kunde likaväl haft tvåsiffrigt, säger Tandsbyns manager, med det passande namnet Fredrik Seger.

Han lyfter fram lagkaptenen Edvin Johannesson som gjorde tre mål och två assist under matchen.

– Men hela laget var bra. Idag körde vi över Lillhärdal, inget snack om det. Och det är skönt för oss att få göra lite mål, vi har haft lite stolpe ut i tidigare matcher.

Vad tyckte du om Lillhärdals insats?

– Jag är lite besviken faktiskt, de har ju fler spelare som åtminstone på pappret är bättre än så här, säger Fredrik Seger.

Lillhärdal hade svårt att få till några vassa chanser mot ett starkt Tandsbyn.

Lillhärdal, som möter Strömsund borta nästa torsdag, ligger nu sist i tabellen.

Matchfakta/Fotboll/Division 4

Lillhärdal - Tandsbyn 1-8 (1-9)

Mål: Lillhärdal Mattias Larsson 1-1, Tandsbyn Edvin Johanesson 0-1, 0-2(st), 1-8, Fredrik Palmäng Esbjörnsson 1-3, Henrik Dillner 1-4, Amar Ramadan Omer 1-5, 1-7, Linus Malmsten 1-6.

Varningar: Tandsbyn Amar Ramadan Omer

Domare: Kjell Wenna

Publik 107

Annons