Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Travframgångar för systrar

/
  • Marika Eriksson från Vemdalen sätter tillsammans med sin syster Isabell Härjedalen på travsportskartan.

Marika och Isabell Eriksson från Vemdalen fortsätter att visa framfötterna inom travsporten. Isabell fick nyligen Lennart Djuse-stipendiet och Marika nådde en stor framgång som hästskötare då Alfa da Vinci vann Östersunds stora stayerlopp.

Annons

I fredags hade Marika och Isabell Eriksson från Vemdalen en fin travdag. Då inleddes den stora travhelgen i Östersund och Marika, som är hästskötare och kusk i Joakim Lövgrens stall, fick vara med om en fin seger.

– Vi hoppades på chans med Alfa da Vinci i stayerloppet och det gick vägen. Prissumman var 150 000 kronor för seger så det var roligt, berättar Marika som fick vara med om en riktig nagelbitare då hennes skötehäst klev förbi motståndarna på upploppet.

Marika har ju även inlett en framgångsrik karriär som kusk. På senare tid har det gått lite trögt men även på den fronten lossnade det.

– Jag körde ett lopp i Östersund och blev tvåa, det är jag ganska nöjd med då det var ett steg i rätt riktning.

Hon fick också kliva fram och motta Lennart Djuses stipendium för sin systers räkning. Isabell är nämligen Marikas semestervikarie nere på Jägersro. Motiveringen till stipendiet löd i förkortad version så här "Till en ungdom som på ett ödmjukt sätt under flera år utvecklats inom travsporten. Ett intresse utöver det vanliga samt ett respektfullt och omtänksamt sätt gör att stipendiaten är en god förebild både på och utanför banan"

Mer läsning

Annons