Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tungt för härjedalingar i SM i stadioncross

En femteplats på damsidan och en nionde plats för bästa herre, härjedalingarna hade ingen rolig afton på SM i stadioncross i Söderhamn på onsdagskvällen.

Annons

Krasch för Balder Näs.

Balder Nääs, som tävlar för Walles MK blev nio i finalen inför 8 000 åskådare på Hälsinge Hus Arena i Hällåsen, strax utanför Söderhamn. Tävlingen kördes i en klass för herrarna, Open, där motorerna får vara trimmade, och Stock för damerna, där man kör på standardmaskiner.

Balder Nääs tog sig till finalen genom en andra plats i sista chansen. Men det blev en stökig resa som påverkade honom även i finalen.

–Jag fick styret i magen i en krasch i sista chansen och blev även påkörd, säger en besviken Balder Nääs som hade rejält ont när han körde finalen.

Skotercrossbanan byggdes upp på en fotbollsplan. Det blev en kort bana där starten var väldigt viktig och där det var svårt att köra om.

Vinnare blev hemmasonen Nisse Källström, som hade publiken med sig.

Ronja Revelj, även hon Walles MK, körde in som femma i damklassen med tio deltagare, och blev därmed den bästa placerade härjedalingen under onsdagskvällen.

Hon var laddad inför loppet.

– Klockan går så långsamt, det är bara att sitta här och vänta på att vi får komma ut på banan, sa en nervös men glad Ronja Revelj ett par timmar innan tävlingarna började.

Ronja Revelj, bästa dam från Härjedalen, tog en femte plats inför 8000 åskådare.

Ellen Bäcke 16 år, från Ockelbo, tog hem segern.

Av det trettio deltagarna körde fem för härjedalsklubbar, Balder Nääs, Rasmus Talus-Hjelm, Fredrik Göstas, Sebastian Drotz och John Stenberg.

John Stenberg, från Lofsdalen MK, föll ut i sista chansen var även han väldigt besviken över insatsen.

– Starten började dåligt och sen gick det bara inte som jag hade tänkt mig, säger han.

– Nu åker vi hem för att testa, träna och förbättra, avslutar John Stenberg.

John Stenberg, Lofsdalens MK, hade en mindre lyckad SM-tävling.

Annons