Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världscupseger för Öhling Norberg efter imponerande final

/
  • Funäsdalsåkaren Victor Öhling Norberg bjöd på en suverän finalkörning och tog sin sjätte seger i världscupen. Bilden från ett tidigare åk i tävlingen.

Efter en tuff säsongsöppning med bland annat ryggproblem slog Victor Öhling Norberg till i Innichen, Italien, på söndagen. Funäsdalsåkaren bjöd på en suverän finalkörning och tog sin sjätte seger i världscupen.

Annons

Tidigare den här säsongen har "Vön", som han kallas, bjudit på stark körning i kvalen där han varit bland de snabbaste. Men sedan har det strulat och inte räckt ända fram i heaten.

På lördagen tog det stopp redan åttondelsfinal. Men "Vöns" fullträff kom i söndagens VC-tävling på samma plats.

Men Victor Öhling Norberg hade en jobbig resa fram till finalen. Han var illa ute redan i åttondelen och i kvartsfinalen hade han tur när ett par konkurrenter krokade ihop och han tog sig vidare som tvåa i de heaten.

Sedan vann han semifinalen. I finalen fick han en trög start, men hämtade i kapp på ett imponerande sätt och in i första sväng så var "Vön" först.

Han uppvaktades hårt under åket, men höll undan och kunde jublande glad ta hem säsongens första pallplats och seger före fransmännen Jean Frederic Chapuis och Sylvain Miallis. Totalt i karriären var det Funäsdalsåkarens sjätte delseger i världscupen.

Victor Öhling Norberg tackade sin fysioterapeut Jasmine Abulkheir för segern.

– När jag skadade ryggen där i Montafon så tänkte jag att jag inte vill hålla på med det här längre, för jag var bara så himla less på den här ryggen. Men jag fick världens bästa hjälp från min fysio Jasmine, så jäkla bra jobb som hon har gjort tillsammans med mig. Det känns så jäkla härligt att stå här i dag, sa Öhling Norberg till SVT.

Vemdalens Viktor Andersson hade kvalat in till finalkörningarna, men försvann redan i åttondelen som fyra i heatet. Världscupledande kanadensaren Christopher Delbosco åkte också ut tidigt.

Anna Holmlund, som imponerat stort under inledningen av säsongen i världscupen, missade prispallen i söndagens final. Svenskan såg lika stabil ut som vanligt på vägen fram till final, men väl där fick hon en dålig start och kunde sedan inte förbättra fjärdeplaceringen. Det var första gången Anna Holmlund missat pallen sedan i februari.

Finalen vanns av österrikiskan Andrea Limbacher.

Sandra Näslund hade ingen tur med sig. I kvartsfinalen tappade fransyskan Marielle Sabbatel Berger balansen och drog med sig Sandra Näslund i fallet.

Annons