Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vemdalen bjuder på löpning i månens sken

Den 20 januari är det dags för fjällvärlden att anordna sitt första vinterlopp i mörker. Det är duon bakom succén Vemdalen Fjällmaraton som står bakom motionstävlingen Night Snow Run, som kommer genomföras på packad snö med ett eller annat överraskningsmoment längs vägen.

Annons

Starten går från Skalets torg och tillsammans med en kompis springer du antingen sex eller tolv kilometer på snösäkra Vemdalsskalet. Vätske- och energidepåer finns längs vägen.

Det är duon bakom Vemdalen Fjällmaraton, Petter Bromée och Jocke Nordlund, som arrangerar Night Snow Run. Loppet är en så kallad duotävling där man springer hela loppet i par som herr-, dam-, eller mixklass. Alla deltagare ska bära pannlampa.

– Det är otroligt häftigt att landskapet och upplevelsen förändras så totalt med mörker och en pannlampa. Det är något som vi tycker att fler borde uppleva, berättar Petter Bromée.

Målgången sker även den på Skalets torg, där facklor och peppande publik ramar in hela tillställningen.

Den 20 januari nästa år anordnas Night Snow Run, där deltagarna parvis ska ta sig sex eller tolv kilometer på snöbelagd terräng.

– När högtrycket kring jul- och nyårshelgerna lagt sig så är det fantastiskt kul att vi har entusiaster som jobbar med att öka aktiviteten i området under dessa perioder, säger Marcus Ståhl, VD Destination Vemdalen och tillägger:

– Vi ser ett kraftigt ökande intresse för att springa i fjällen och det är kul att vi har drivna entreprenörer i Vemdalen som nu tar trenden till vintersäsongen. Det är fjällöpning 2.0.

Annons