Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vemdalen chanslöst mot seriefavorit

Vemdalen hade inget att sätta emot seriefavoriterna ÖDFF2/Frösö2 borta på Lövstas konstgräs i söndags. Hemmalagen vann med 5-1 i en match som avgjordes redan i första halvlek.

Annons

ÖDFF/Frösö rivstartade matchen och redan efter femton minuters spel hade de tagit ledningen med 2-0. Vemdalstjejerna tilläts inte komma med i matchen alls och de väl fotbollsskolande damerna från Östersund trillade boll vackert under hela första halvleken och när det var dags för vila stod det 4-0.

– De var riktigt duktiga så det är inte så mycket att säga om. I halvtid enades om att tajta till försvaret till andra halvlek och det lyckades bra, säger Palle Andersson som fick se ett stabilare Vemdalslag på planen.

– Möjligen så slog de av lite på tempot men det märktes ändå på planen och på deras bänk att de inte tyckte att det var lika roligt i andra halvlek. Våra tjejer var också ganska nöjda efter matchen eftersom det blev 1-1 i andra halvlek, det får vi ta med oss till nästa match, säger Palle Andersson.

Vemdalen drabbades även av några skador tidigt i matchen, detta gjorde att många spelare fick husera på ovana positioner. Extra beröm i laget går till Emilia Ståhlhandske, ung mittfältare som för dagen fick spela på backplats.

Annons