Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Victor Öhling Norberg om Anna Holmlunds framsteg: "Hon har börjat le och skratta, det gör min vardag enklare"

I en intervju med DN idag fick läsarna följa med Anna Holmlund och läsa mer om hennes framsteg efter den svåra olyckan i december. Och någon som gläds extra åt Annas framgångar är pojkvännen Victor Öhling Norberg. – Hon har börjat le och skratta, det gör min vardag enklare, säger han till Sportbladet.

Annons

I december förra året råkade Anna Holmlund ut för en svår olycka i samband med en träning. Den svåra olyckan har gett Anna ett helt nytt liv och med nya utmaningar framför sig, där Anna kämpar med en ny vardag och gör framsteg varje dag.

Någon som glädjs extra mycket åt Annas framsteg i vardagen är pojkvännen Victor Öhling Norberg. – Hon har börjat le och skratta, det gör min vardag enklare, säger han till Sportbladet.

I intervjun beskriver han också svårigheterna med att det plötsligt inte är som det brukade vara.

– Livet har förändrats på så vis att min flickvän finns, men å andra sidan inte finns. Den personen jag vill ringa när jag har det jobbigt kan jag inte ringa. Det är det som är tuffast. Den jag gillar så mycket kan jag inte prata samma saker med längre, säger Victor till Sportbladet.

Han kan dock glädjas åt att paret nu har börjat konversera, och att han nu kan prata med henne dagligen, men berättar att hon fortfarande har väldiga problem med minnet. Han berättar också om glädjen i att hon plötsligt kunde prata igen.

– Det gick så himla fort när hon började bli bättre. Från att ha suttit vid sidan om henne, och pratat om henne, i flera månader utan att man kunnat få några svar, till att plötsligt få svar. Det är helt fantastiskt eftersom det inte var någon som trodde att hon skulle kunna prata igen, säger han till Sportbladet.

Han berättar också om att han inte tänker på framtiden, då ingen vet hur den blir, men att han glädjs åt att hon snart ska få flytta hem till Sundsvall.

– Det ska bli roligt för Anna, för familjen och för min skull, att hon ska flytta hem och lämna sjukhusmiljön.

I intervjun med DN berättade pappa Lars Holmlund om hur hon när hon ombads skriva sina syskons namn på tavlan också fick frågan om det var något mer namn hon ville skriva, och skrev då VICTOR, och att hon fortfarande hade koll på att han åkte skidor och gladdes åt hans framgångar under VM.

Läs mer om Anna Holmlund:

För Plus-kunder: En av Medelpads främsta genom tiderna – se Anna Holmlunds karriär i bilder

För Plus-kunder: Efter positiva beskeden om Anna Holmlund – landslagsläkaren talar ut: "Hon är vaken"

För Plus-kunder: Landslagets sportchef om dialogen med Anna Holmlunds familj: "Pratar i stort sett varje dag"

Positiva tecken från Anna Holmlund – men blir inte som förut: "Kommer sannolikt inte bli bra"

För Plus-kunder: Sandra Näslund tillbaka i vardagen efter VM-guldet: "Jag lever drömmen"

Anna Holmlunds pojkvän i tårar efter VM-guldet: "Det är väldigt känslosamt"

Enda medaljhoppet i VM – Sandra Näslund om saknaden av Anna Holmlund: "En tomhet"

För Plus-kunder: Anna Holmlund svårt skadad under träningsåk – detta har hänt sedan kraschen

Annons