Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Victor Öhling Norberg sjua i kommande OS-backen

/

Det blev ingen ny pallplats i världscupen i skicross för Funäsdalens Victor Öhling Norberg på den kommande OS-banan på Phoenix Park i Bokwang i Sydkorea.

Annons

Läs också: Victor är världsstjärnan som fostrades i fjällen

Då världscupavslutningen i skicross fick ställas in i Squaw Valley i USA var det den näst sista tävlingen som kördes på den kommande OS-banan på Phoenix Park i Bokwang i Pyeongchangprovinsen i Sydkorea under natten till söndagen, svensk tid.

Victor Öhling Norberg fick en bra start på finaldagen då han inledde med en andraplats i åttondelsfinalen. I kvartsfinalen följde han upp med en seger, men i semifinalen tappade han fart och missade en plats i den stora finalen.

I B-finalen fick han med sig mer fart från starten och ledde hela loppet ända fram till sista hoppet där både österrikaren Traxler Daniel och fransmannen Tchiknavorian Terence gick om, precis före mållinjen.

Victor Öhling Norberg slutade alltså på en total sjunde plats.

Sverige hade totalt fyra åkare med i Pyeongchang. Årebon Anna Holmlund, som redan har säkrat världscupsegern på damsidan, tog en ny pallplats då hon slutade trea i finalen. Sandra Näslund från Kramfors fick köra B-finalen och slutade där trea (sjunde plats totalt).

Vemdalens Viktor Andersson åkte ut i åttondelsfinalen.

Säsongens sista världscuptävling körs i Arosa i Finland kommande helg.

Läs också: Anna Holmlund trea i natt - tävlade i kommande OS-backen

Annons