Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ställ frågor till våra politiker i #kandulova

/

I Mittmedias valsatsning #kandulova har våra läsare möjligheten att ställa frågor och få svar från lokala politiker. Även THs läsare har denna möjlighet via ltz.se eller op.se. Det går även att mejla redaktionen för att få frågan utlagd.

Annons

Valet närmar sig och den som vill ha svar på något specifik fråga innan rösten läggs har nu en unik möjlighet att få detta svar, svart på vitt, inom Mittmedias kandulova-kampanj.

I Härjedalen har frågor om soptipparnas öppettider ställts och där har de fyra partier, (S) (Kd) (C) och (M), som svarat lovat att förbättra dessa.

Andra frågor är om politikerna i Härjedalen kan lova att ta krafttag mot att unga människor i allt större utsträckning mår dåligt, en fråga ställd av Anna som bland annat får svar från (S) och (M).

– Hej Anna, tack för en viktig fråga. I vårt valmanifest är den frågan med, mer närvaro av kuratorer, skolsköterskor och ungdomsmottagning i hela kommunen för att fånga upp unga i tid. Även en fältarbetsgrupp som finns närvarande ute i byarna och har en dialog med ungdomarna och fritidsgårdarna, skriver Victor Eriksson (M).

– Hej Anna. Redan under 2015 kommer utökat stöd till elevhälsan, mer resurser. Nya riktlinjer kommer och Härjedalens skolor ändrar vårt arbetssätt utifrån dessa vilket blir en markant förändring allt för våra barns bästa. Vi har även läxhjälp i alla skolor specialpedagoger och trygghetsgrupper med vuxna som arbetar aktivt förebyggande med mobbing och kränkande särbehandling. Alla barn i Härjedalen ska ha rätt till hjälp och stöd utifrån deras behov, svarar Gunilla Zetterström-Bäcke (S).

Aktuella länkar för att lägga in frågor är: www.ltz.se/kandulova samt www.op.se/kandulova

Annons