Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stämningsfull kröning av Härjedalens lucia 2016

Så kom hon då, Härjedalens lucia 2016, Julia Eriksson, skridande in i Svegs kyrka på luciakvällen, för att krönas.

Annons

Kröningen inleddes med julmusik av Rö[email protected], som bjöd på låtar både på härjedalska och svenska. Den moderna julklassikern Tänd Ett Ljus fick hela kyrkan att sjunga med.

Kvällens höjdpunkt var förstås kröningen av Härjedalens lucia 2016, Julia Eriksson från Sveg. Tillsammans med sina tärnor, Emma Bohlin från Sveg, Tanja Frisk, Lillhärdal, Ebba Eriksson, Hede, Emilia Salomonsson, Funäsdalen och Emelie Hermansson, Sveg. Sofia Högare från Vemhån drabbades oturligt av sjukdom och kunde inte vara med i kyrkan på tisdagskvällen.

Med bland tärnorna fanns också Johanna och Jana Persson och Meleni Rydén som stöttade upp när en av tärnorna fallit ifrån.

Tidningen Härjedalens redaktionschef Mikael Andersson, förra årets lucia, Prasamsa Aryal och Gun-Lis Bergman delade ut luciasmycket, i guld till lucia och i silver till tärnorna. Deltagarna i årets luciaturné fick också armband från Mö Finns, föreningen för cancerdrabbade i Härjedalen som samarrangerar Härjedalens lucia.

Mikael Andersson passade på att tacka alla som stöttat och hjälpt till med arrangemanget och riktade sig speciellt till de sponsorer som gjort turnén möjlig, bland andra Ica Supermarket i Sveg, Hede och Funäsdalen som sponsrat transporterna, Svenska kyrkan och Härjedalens kommun. Ett varmt tack och blombuketter fick också luciageneralen Gun-Lis Bergman som hållit i trådarna, Gunilla Hedin för hennes insatser med sång och musik och Mö Finns- medlemmarna Lotta Eriksson och Anna Westling som hjälpt till under hela luciaturnén och i samband med kröningen.

Men det största tacket gick till lucia och tärnorna som ställt upp och varit igång ända sedan mitten av november med att sprida lite glädje och ljus i vintermörkret, bland annat genom att besöka och sjunga på alla äldreboenden i kommunen.

Som traditionen numera bjuder avslutades kröningen med nedcabbad luciacrusing på Sveg efter att ceremonin i kyrkan avslutats.