Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stämningsfull kröning av Härjedalens lucia avslutades med cruising på Sveg

/
  • Luciacruising. Häst och släde kan också funka men snön saknas och då är amerikanska veteranbilar ett fullgott alternativ.
  • Lucia Prasamsa Aryal läser luciadikten.
  • Tidningen Härjedalens redaktör Mikael Andersson tackar alla som på olika sätt hjälpt till med att ordna Härjedalens lucia, inte minst lucia och tärnorna själva som offrat mycket tid och kraft de senaste helgerna.
  • Lucia med tärnor på Mobacka i Lillhärdal.
  • På Krokströmmen var det många som ville hälsa och knäppa kort med lucia och tärnor.
  • Glada tärnor som tagit ton.

En i det närmaste fullsatt Svegs kyrka bevittnade kröningen av Härjedalens lucia, Prasamsa Aryal i fredags. Med i kyrkan fanns också musikgruppen Rö[email protected] Det hela avslutades med att lucia och tärnor cruisade runt på Sveg.

Annons

– En ära att få delta i kröningen av Härjedalens ljusdrottning, sa sångaren Rune Vestlund, innan Rö[email protected] inledde kröningen på fredagskvällen med ett par låtar med jultema. Bland annat en egen översatt version av Leonard Cohens "Hallelujah" där hela kyrkan sjöng med i refrängen.

Sedan kom hon så, skridande genom mittgången, Härjedalens lucia Prasamsa Aryal, följd av sina tärnor, Elin Sandberg, Emma Finnström, Josefine Björling, Marielle Bodin, Mona Hansson och Caroline Persson.

Under flera helger har de besökt julmarknader och andra tillställningar runt i hela Härjedalen. Med fredagens och helgens besök i Sveg, Ytterhogdal, Krokströmmen och Lillhärdal, där de också ackompanjerade Lillhärdals lucia, Tanja Frisk, har Härjedalens lucia och tärnor besökt samtliga äldreboenden i kommunen.

Kröningen i Svegs kyrka blev en vacker och stämningsfull tillställning med uppskattad och vacker sång. Under ceremonin i kyrkan delade Tidningen Härjedalen ut luciasmycken till alla, ett i guld till lucia och sex i silver till tärnorna. De fick också en speciell present från Malin Svensson på Svegs Hår och Make up studio samt specialdesignade armband från anhörigföreningen Mö Finns, som varit arrangören Tidningen Härjedalens samarbetsparter.

Det hela avslutades med att lucia och tärnor cruisade genom Sveg i veteranbilar från Härjulfs Crusiers.