Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stängt värdshus påverkar hela Hogdal

/
  • Stängt på Knoppergården. Det påverkar hela Hogdal menar Framtid Hogdal.
  • Anrika Knoppergården är till salu sedan ett år tillbaka.
  • – Tack och lov har Ytterhogdals IK ställt upp och klippt gräset, så nu ser det trevligt ut på Knoppergården igen, säger Anna Mirårs. Det är inte bra för byn att det ser övergivet ut och är oklippt. Sonen Linus följde med till Knoppergården.

Anrika Knoppergården i Ytterhogdal har varit till salu i snart ett år men hittills har ingen köpare velat ge strax under miljonen för värdshuset. Nu är det stängt och det påverkar hela bygden menar Framtid Hogdal.

Annons

– Det är tråkigt för oss bybor och för turisterna att Knoppergården är stängd. Det behövs övernattning och någonstans att äta mitt i byn. Vi saknar även kvällsaktiviteterna med visaftnar och hemvändarkvällar, säger Anna Mirårs, ordförande i Framtid Hogdal.

Hon menar att med rätt person på Knoppergården kan det bli hur bra som helst och menar att det finns en stor möjlighet att utveckla gården.

– Tack och lov har Ytterhogdals IK ställt upp och klippt gräset, så nu ser det trevligt ut på Knoppergården igen, säger Anna Mirårs. Det är inte bra för byn att det ser övergivet ut och är oklippt.

När värdshuset lades ut till försäljning förra sommaren var intresset stort i början men sedan har det dalat med tiden.

– Jag fått tre bud. Ett av dem bedömer jag som seriöst och på en rimlig nivå, men säljaren tackade nej till det, säger Pär Berglin, fastighetsmäklare, som sköter försäljningen.

Det finns personer som vill arrendera gården för att driva den men ägaren har inte varit intresserad av det.

– Knoppergårdens byggnader behöver moderniseras och det komplicerar saken. Någon hade planer på att öppna flyktingförläggning men det saknas våtutrymmen och är för få toaletter för det, säger Pär Berglin.

– Det händer så mycket positivt i Hogdal nu och läget längs Inlandsvägen ger bra möjligheter. Knoppergården, med anor från 1500-talet, är ett mysigt ställe som har varit ansiktet utåt och Ytterhogdals samlingsplats länge. Vi hoppas att det ska bli det igen, säger Anna Mirårs. 

Annons