Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Starkt sprintbesked från svenskorna – alla vidare till kvartsfinal

Sex svenskor kom till start i Prologen i Dresden.

Då gick alla vidare till kvartsfinal.

Hanna Falk och Stina Nilsson var de två snabbaste åkarna i prologen.

När damernas prolog i Dresden avgjordes under lördagens förmiddag visade de sex svenska åkarna prov på fin form.

Snabbast av alla åkare var nämligen Hanna Falk som gick i mål på tiden 2.06,34 och bara två hundradelar bakom Falk placerade sig Stina Nilsson, som nu har chans att återta ledningen i sprintcupen då ledarinnan Maiken Caspersen Falla inte kommer till start i Dresdens stadssprint.

Laurien van der Graaff, från Schweiz, slog sig sedan in på tredjeplatsen innan ytterligare två svenskor tog plats bland de fem främsta i form av Anna Dyvik och Maja Dahlqvist.

Totalt ställde sig sex svenskor på startlinjen i prologen och alla sex tog sig vidare till kvartsfinal då även Ida Ingemarsdotter och Jonna Sundling placerade sig bland de 30 främsta då de slutade på en 16:e plats respektive 24:a.

– Det gick bra, lite speciellt när det var hårt och så kort bana. Det kändes som att man åkte väldigt sakta, säger Anna Dyvik till Sportbladet.

Damernas kvartsfinaler i Dresden börjar 12.20.