Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stefan Holm söker sina rötter i Lillhärdal

I kommande måndags "Vem tror du att du är" i SVT, där kända svenskar söker sina rötter, är det dags för Stefan Holm att ta reda på varifrån han kommer. Och den resan tog honom till Lillhärdal i somras när programmet spelades in.

Under en dag, någon vecka före midsommar, besökte höjdhoppsgiganten (OS-Guld i Aten 2004, bland annat) Lillhärdal för att leta efter sina anfäder.

– Vi försökte hjälpa dem hitta några gravar på kyrkogården. Och så vet jag att de var i ett hus här i byn som han ska ha haft släkt i, på någon av föräldrarnas sida, berättar B-G Eliasson, husfar i kyrkan i Lillhärdal.

På SVT:s egen sajt beskrivs programmet som följer: "Höjdhopparen Stefan Holms släktresa leder oss till kriminella, kåkfarare och alldeles för mycket för sprit. Den tar oss dessutom riktigt långt tillbaka i tiden och den resan kantas av både adel, riddare och kungar. Men frågan är var den otroliga spänsten i släkten kommer ifrån?"

Kanske kommer spänsten från Lillhärdal?

På måndag kommer en intervju med Stefan Holm på vår webb och vi räknar också med att kunna visa ett filmklipp från programmet som sänds senare på kvällen.