Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenberg bra med i USA

/
  • John Stenberg låg på en 10:e plats totalt före helgen men visade direkt att han har siktet högre ställt.

John Stenberg fortsätter att köra bra på proffstouren i USA. I Fargo tog Lofsdalkillen en åttonde- respektive en sjätteplats i klassen Pro Open i de två finalerna i snöskotercross.

Annons

Tävlingarna som gick i Fargo, Norht Dakota, var nummer trea och fyra i den nationella serien ISOC - Amsoil Championship Snocross.

John låg på en 10:e plats totalt före helgen men visade direkt att han har siktet högre ställt. I första kvalheatet på fredagen kom han ut ur startkurvan som trea men kunde snabbt ta sig upp i ledning. Den höll han ända till sista kurvan då han blev passerad av Tim Trembley i en gulflaggssituation. I andra heatet följde han upp andraplatsen med en fjärdeplats och gick därmed direkt till final. Väl där slutade han på en 8:e plats.

På lördagen hade man dragit ner till två delheat i varje omgång istället för tre vilket betydde att man var tio man i varje heat istället för sju. John körde dock stabilt och gick även nu direkt till final via två tredjeplatser. Väl där fick han en katastrofal start och passerade målet som 13:e man på första varvet. Därefter började upphämtningen och när målflaggen föll blev John sexa.

– Banan var verkligen svår och krävande. Till och med den överlägsne Tucker Hibbert vurpade inte mindre än två gånger under helgen, och det är ovanligt.

– Men jag kände att jag hade koll och orken fanns rejält åtminstone på lördagen. Åtta och sexa är resultat jag är nöjd med, men jag siktar högre och det visar utvecklingen att jag kan (resultat hittills är 9-11-8-6), säger John.

Nu väntar drygt två veckors vila på hemmaplan innan det är dags för runda fem och sex som går den 9-10 januari i Shakopee, Minnesota. John har avancerat till åttonde plats i totalen.

Annons