Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stina Nilsson hakar på trenden: "Tror inte jag kör Tour de ski"

För de flesta svenskar verkar VM i Lahtis vara vinterns stora mål. Nu står det klart att även IFK Mora SK:s Stina Nilssons intresse för "Touren" är svalt.

Annons

När längdlandslaget hade sin första samling inför vinterns säsong var det flera svenska stjärnor som gjorde klart att de inte är inställda på att starta i den numera klassiska tour som äger rum kring nyår. Bland dessa fanns Stina Nilsson, IFK Mora SK.

– Jag tror att jag inte kommer att åka Tour de ski i år. Jag vill prioritera träning inför det kommande mästerskapet, säger Stina Nilsson till Radiosporten.

Stina Nilsson är inte särskilt sugen på Tour de ski i år.

Stina Nilsson har aldrig haft särskilt stor framgång i Tour de ski när hon ställt upp. Det handlar framförallt om att hon mer eller mindre är specialiserad på sprint och Tour de ski avgörs med att åka uppför en sju kilometer lång, delvis svart, slalombacke.

Statusen för Tour de ski verkar sjunka alltmer. Nog finns det svenska åkare som har nobbat eller hoppat av Tour de ski av olika anledningar genom åren. Vi minns 2013 när Hellner, Olsson och Kalla skippade touren för att satsa på VM i Val di fiemme. Charlotte Kalla är den löpare som längst av alla varit skeptisk mot tävlingen. Hon meddelade 2013, 2015 och nu, 2017 i god tid att hon står över Tour de ski. Det kan förstås ha att göra med att hon knep segern i denna tävling 2008.

Med detta sagt har vi med andra ord sett ett dalande intresse för touren men årets motstånd från de svenska åkarna är rekordstort.

Dessutom har norskan Marit Björgen gjort klart för länge sedan att hon inte ställer upp i årets upplaga.

Annons