Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor uppvisning av Morten Blien

Morten Blien tog rejäl revansch under helgen skotertävling på Ljusnan. Under Midsommaryran vann han den prestigefyllda tävlingen och därmed kan han lägga förra sommarens miss åt sidan.

Det samlades väldigt många åskådare för att se skotertävlingen på Ljusnan under Midsommaryran. Hela 44 ekipage fanns på plats och bland dem den klart lysande stjärnan Morten Blien från Norge. Under midsommaraftonen kördes kvalheat och på midsommardagen fick 24 av de tävlande köra finaler.

Morten Bliens största problem var troligen innan tävlingen. Eftersom han ska till VM i USA nästa helg så ville Blien ha sin maskin i toppskick.

- Jag jobbade inte i det sista för att få ordning på skotern och det var knappt att jag hann hit. Jag var så trött under kvalheaten att jag knappt minns dem men under finalerna har allt stämt väldigt bra, kommenterade Morten Blien som fick ta hand om det fina förstapristet, en fyrhjuling värd närmare 70 000 kronor.

- Den har jag saknat det här året men nu är den min, kommenterade Blien och minns tillbaka hur han snöpligt sänkte sin skoter på målrakan förra året när segern nästan var klar.

Joel Renberg, Umeå, som vann förra året räknades som det största hotet mot Blien. Renberg tog också starten i finalen men när Blien precis passerat i den andra kurvan så var det Renbergs tur att sjunka. Tvåa blev nu Simon Flinkfeldt från Arjeplog och på tredjeplatsen var det norskt genom Per Tommy Eiding.