Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor vattenläcka i Älvros – läckan är lokaliserad och flertalet abonnenter har fått tillbaka vattnet

En större vattenläcka inträffade i Älvros. Över hundra hushåll saknade vatten till lunchtid på torsdagen då läckan lokaliserades och de flesta fick tillbaka sitt vatten.

Vattenläckan upptäcktes klockan 16-tiden på onsdagen. Läckan upptäcktes i och med att vattennivån sjönk i vattenreservoaren.

Klockan 20 på onsdagen var läckan ännu inte lokaliserad. Mörkret i kombinationen med tjälen gjorde att felsökningen måste avbrytas.

– Vi har inte hittat felet. Men vi har begränsat sökområdet, säger Pelle Ljungdahl, arbetsledare på vatten- och miljöresurs.

De som behöver vatten kan hämta det vid vattenverket på Näset i Älvros fram till klockan 23 på onsdagskvällen. Från och med klockan sex på torsdagsmorgonen fortsätter utdelningen av vattnet. Under vattenläckans tre första timmar hade ett trettiotal personer hämtat vatten. Därtill har äldre personer fått vatten hemlevererat.

– En del har fått tillbaka lite vatten, men med väldigt dåligt tryck. Särskilt högt belägna fastigheter kan uppleva dåligt eller inget vattentryck alls i kranarna, säger Pelle Ljungdahl.

Klockan halv ett på torsdagen så meddelade kommunala Vatten- och miljöresurs att de nu lokaliserat vart vattenläckan finns och att de har isolerat den.

De flesta abonnenterna i Älvros ska nu ha fått tillbaka vattnet. Det är fortfarande sju hushåll på Andåsvägen och Bystugevägen som fortfarande inte fått tillbaka vattnet men arbetet med problemet fortgår.

Vatten och miljöresurs håller på och knackar dörr i området för att komma i direktkontakt med berörda fastighetsägare.

Man arbetar därtill med att gräva och skrapa is som bildats i anslutning till läckaget och arbetet med att åtgärda själva läckan kommer att pågå in på nästa vecka, meddelar vatten- och miljöresurs i ett pressmeddelande.

I nuläget finns ingen prognos för när läckan ska vara helt åtgärdad.