Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora skillnader i avgifterna för sophämtning i länet – så mycket kostar det i din kommun

Det är stora skillnader i avgifterna för sophämtning i Jämtlands län. Härjedalens kommun, som har högst avgift, betalar 1 100 kronor mer än Bergs kommun, som har lägst avgift. Det visar en ny undersökning från Villaägarnas Riksförbund.

Anna Werner, samhällspolitisk analytiker på Villaägarnas Riksförbund, menar att det svårt att hitta en förklaring på varför priset skiljer sig så mycket mellan kommunerna. Samtidigt menar hon att det är viktigt att det utreds så att man som konsument förstår vad det är man betalar för.

– En del av skillnaden skulle kunna bero på att hushållen väljer dyrare alternativ i vissa kommuner, till exempel för att man är mer miljömedveten och villig att betala extra för att kommunen tar emot flera olika typer av sopor, skriver Anna Werner i ett pressmeddelande.

Så mycket betalar kommunerna i avgift för sophämtning per år:

Härjedalen, 2 370 kronor

Östersund, 2 290 kronor

Åre, 2 080 kronor

Bräcke, 1 700 kronor

Strömsund, 1 590 kronor

Ragunda, 1 580 kronor

Krokom, 1 400 kronor

Berg, 1 270 kronor

Mer läsning:

Så kör sopbilen i Bergs kommun under storhelgerna

Så kör sopbilen i Bräcke kommun under storhelgerna

Sophämtning som vanligt under jul och nyår i Åre kommun