Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storförlust för Svegs hockeyherrar

/
  • Svegs hockeyherrar i den sista hemmamatchen förra säsongen som även den slutade med förlust, 11-3 till bortalaget Ånge.

Det blev en tung bortaförlust för Svegs hockeyherrar på fredagskvällen. 12-1 i baken mot väntade division 3 topplaget Malung.
– Vi räckte inte till helt enkelt, säger tränare Håkan Nilsson

Annons

Sveg kom till match med en trupp reducerad av sjukdom, skador och andra orsaker, som jobb på bortaplan. Endast 13 spelare fanns med i truppen mot Malung, ett lag som vunnit serien flera gånger och aspirerar på en plats i division 2.

– Vi fick en massa utvisningar i början och kunde göra fem mål på bara några minuter. Det finns egentligen inget att skylla på, vi räckte inte till helt enkelt, säger Håkan Nilsson, tränare för Svegs A-lag.

Sju ordinarie spelare var borta från truppen, däribland några av lagets mest tongivande spelare.

– Det blev ett helt annat lag jämfört med den inledande matchen, säger Håkan Nilsson.

Hur ser du på nästa match då, hemma mot Hälsingegården nästa fredag?

– Jag är hoppfull, vi bör kunna ha samma lag som förra fredagen (premiärmatchen, reds anm), om våra sjuka spelare kryat på sig. Vi får också hem några som jobbar varannan vecka i Norge.

Är det så här det kommer att se ut tror du, att det blir stora skillnader i truppen från match till match?

– Nej, inte så här stora. Det blev extra många borta nu på grund av sjukdom och skador. Jag hoppas att det inte ska behöva se ut så här. Då blir det kämpigt, säger Håkan Nilsson.

Annons