Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storöring fångades redan första fiskeligaveckan

Nu är äntligen Fiskeligan igång, och vilken start på första veckan. En ung dam, Wilma Helmersson, Sveg smällde till med att få en öring som vägde 5 120 gram.

Nu är det rätta tiden för öringen, insekterna kläcker när som helst, så ung som gammal ut och pröva fiskelyckan.

Framförallt var det också öringar som fångades för notering i Fiskeligan.

Kent Fahlström och Jan Erik Andersson ute och fiskade vid Stensjön. De fiskade långdrag från båt när Kent fick upp en öring som vägde 2 900 gram och var 64 centimeter lång.

Lite värre var Örjan Göransson som fiskade från land, en bit uppströms från Hede i Ljusnan. På ett skeddrag lyckades han lura en öring som var 68 centimeter lång och vägde 3 660 gram.

Wilma Helmersson var ännu en snäpp värre. När hon var ute med familjen i båt på Hundsjön och körde drag fick hon ett rejält napp.

– Det var Wilmas tur att ta en fisk. När hon märkte att det var en rejält stor så var hon lite orolig för att göra fel och ville lämna över spöet men vi sa att om det skulle vara hennes fisk måste hon ta upp den själv, berättar pappa Johan Helmersson.

Efter en stunds kamp så kom öringen in mot båten.

– Första håvningen missade jag. Det kändes inte så roligt för jag var rädd att jag sumpade allt men så fick Wilma in öringen mot båten igen och då fick vi jag upp den med håven.

Efter vägning och fotografering släpptes sedan den fina öringen tillbaka i Hundsjöns djup.

– Vi tänkte inte på att mäta längden men den kan väl ha varit 75 centimeter någonting, säger Johan Helmersson.

Fortsätt att lämna in fångstuppgifter

Alla ungdomar under 16 år får ett pris, priser lottas ut på fiskfångst formuläret i form av veckokort och årskort skänkta av fiskeorganisationerna i Härjedalen och den som blir årets fiskechampion vinner ett presentkort på 3000 kr från Ekbergs fiske i Vemdalen.

Ta en bild på dig och bifoga fångstformuläret och skicka till undertecknad.

SKITFISKE

[email protected]