Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storpublik i elljuset

/
  • Topptrion var riktigt nöjda med Under the light-tävlingen som verkligen sätter kreativitet och skicklighet på prov.
  • Förutsättningarna för de tävlande var perfekta med ett bra hopp, vindstilla och stjärnklart.

Big Jumptävlingen Under the lights lockade storpublik till Björnrike och de som kom fick se två helt nya hopp vilket bara det var värt entrén som visserligen var fri.
– Publiken trotsade ju kylan så det var kul att de fick se de nya hoppen, säger Anders Lundqvist, eventansvarig Skistar Vemdalen.

Annons

Under the lights är populär för såväl tävlande som publik. Bedömningskriterierna är inte likadana som i vanliga Big jump-tävlingar och reglerna gör att kreativitet belönas.

– I de flesta tävlingarna kan de tävlande köra hopp de är säkra på och göra samma fyra gånger, här får de inga poäng alls för ett hopp som de redan förbrukat tidigare i tävlingen, det gör att det blir en del nya varianter, berättar Lundqvist.

Ungefär 1400 personer hade letat sig ut i backen under kvällen och det är en fantastisk siffra med tanke på att kylan var bitande.

Under the light började redan under dagen med ett kval där 40 åkare gjorde upp om åtta finalplatser. Finalen startade på kvällen och hoppet som användes var mycket omtyckt och förutom kylan så var det fantastiska förhållanden med vindstilla och stjärnklart.

Vinnare blev Måns Bertz Wågström, Sundsvall, som satte tre riktigt poänggivande hopp.

– Det är ett bra koncept de kommit på, jag gillar att man måste variera rotationerna, säger Måns som efter nyår drar till USA för friåkning under en månad.

På pallen med Måns Bertz Wågström klev även Emil Granbom in som tvåa och Frej Jönsson på tredjeplats.

Annons