Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort event i Sveg - snöskotrar i fokus

I slutet av februari kommer ett stort event med snöskotrar i fokus att arrangeras i Sveg.
Under namnet SnowMeet Sveg dukar Härjedalens Automobilklubb (HAK), Backcountry Events (BCE) och Destination Sveg upp en rad aktiviteter tillsammans med lokala samarbetspartners.

– Vi ska samla det bästa vintern har att erbjuda under en fullspäckad lördag i slutet av februari, säger destinationschef Niklas Ohlson, Destination Sveg.

SnowMeet Sveg kommer att rulla på från fredag till söndag men det är lördagen 25 februari som ligger i fokus, då blir det stadioncrosstävling, utomhusmässa och vintermarknad mitt i Sveg. Dessutom planeras skidsprint i crossbanan.

Arrangörerna berättar att många lokala aktörer kommer att delta på olika sätt.

– Vi ser fram emot en dag där människor i olika åldrar möts och delar erfarenheter och upplevelser med vinter och skoter som gemensam nämnare.

– Under planeringsfasen har det visats stort intresse från lokala aktörer, vilket är hur kul som helst. Upplägget med starka arrangörer som HAK och BCE i allians med Destination Sveg är något som gör att vi kommer få till ett omfattande evenemang med fokus på snö och vinter. Möjligheterna med SnowMeet Sveg känns oändliga men samtidigt är det viktigt att vi arrangera något där vi känner att vi kan växa långsiktigt, säger Niklas Ohlson.

Stadioncross mitt i Sveg är något som man inom HAK länge drömt om och nu planerar för att förverkliga.

– Med det helhetskoncept som SnowMeet Sveg utgör kommer stadioncross mitt i Sveg äntligen till sin rätt och vi kommer att jobba hårt för att få till en förstklassig tävling med elitåkare, berättar Sebastian Hedin från Härjedalens Automobilklubb.

Initiativtagaren till evenemanget, Mathias Wiberg, Backcountry Events, lyfter varför man valt just Svegsom bas för evenemanget

– Målet är att återigen få Sveg på skoterkartan, vi kommer denna helg att "damma" av en eventform, ledåkning. Vi kommer att köra guidade turer under lördagen där man har möjlighet att testa på körning i olika grupper, allt från touring till sport och enduro turer. Vi hoppas och tror att tajmingen med sportloven ska generera ännu fler besökare till vårt evenemang, att vi blir det naturliga stoppet på väg till nästa vinterupplevelse. Detta medför att vi kommer lägga stort fokus på att få logistiken mellan alladelar av SnowMeet Sveg att fungera på ett bra sätt, säger Mattias Wiberg.

Antalet besökare hoppas arrangörerna ska gå att räkna i tusental.

– När vi kör vattencross på Ljusnan i midsommar brukar det komma omkring 1 500 besökare varje dag, jag är ganska säker på att det här kommer att locka många fler, säger Sebastian Hedin som hittat en helg som inte krockar med några andra stora tävlingar vilket innebär att många av Härjedalens egna elitåkare redan gett klartecken för att komma till start.