Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för fotbollsinriktning i skolan i Härjedalen

Satsningen i Härjedalen på att ha en fotbollsinriktning på gymnasiet har startat bra. Även högstadieeleverna är med på noterna.

Annons

I augusti anställde Härjedalens kommun den välutbildade fotbollstränaren Rhonny Nilsson för att starta upp den nya fotbollsinriktningen som eleverna kan välja till på Härjedalens gymnasium. Satsningen på fotboll har fått en bra start.

– Jag håller i träningar på skoltid, två gånger i veckan för gymnasieeleverna och en gång i veckan på högstadieskolorna i Sveg, Hede och Funäsdalen, berättar Rhonny Nilsson.

När det gäller gymnasieskolan så finns mer att göra, enligt Nilsson.

– Eftersom det är första året så är det ändå bra, men redan nästa år vill jag att det ska gå att erbjuda mer träning för gymnasieeleverna. Det kan ju vara lite svårt att få till med schemaläggningen men jag hoppas att det ska gå att lösa, säger Nilsson.

För högstadieskolorna är träningen förlagd till elevens val. Intresset lovar gott och många som TH pratar med kan tänka sig att gå Härjedalens gymnasium tack vare möjligheten att få träna mer fotboll. I Hede tränar exempelvis hela 26 högstadieelever fotboll under Rhonnys ledning.

– Där har jag en stor grupp och det är ungefär lika många i Sveg, intresset är väldigt stort på högstadieskolorna, totalt är det närmare 70 elever som tränar och jag hoppas på att några väljer fotbollsprofil på gymnasiet.

När TH besöker ett träningstillfälle så har högstadieeleverna i Funäsdalen letat sig till Bruksvallarna och konstgräset på Lullen Hoflins gård,

– För att det här ska fungera måste det finnas bra träningsytor vid skolorna. Det finns ju tankar om att lägga konstgräs på sjumannaplanerna vid skolorna i Funäsdalen, Hede och Sveg, jag hoppas att de tankarna blir verklighet, säger Rhonny Nilsson som då räknar med att träningssäsongen utomhus kan förlängas med en månad åt varje håll.

– I dag är det 6 oktober och det fungerar alldeles perfekt att träna här i Bruksvallarna. Det går säkert att träna minst en månad till här om planen sopas från snö, funderar Nilsson.

Full fart på konstgräset i Bruksvallarna

Mimmi Ljungberg har bra kontroll på bollen

Lullen Hoflin, stjärna i Djurgården på 60-talet, visar att takterna sitter i.

Rhonny Nilsson är nöjd med intresset för fotboll i Härjedalen.

Konstgräsplanen i Bruksvallarna har varit flitigt utnyttjad under de veckor som den funnits. Förhoppningar finns om att sjumannaplanerna vid skolorna i Funäsdalen, Hede och Sveg också ska beläggas med konstgräs istället för som idag med grus.