Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man gripen misstänkt för grovt brott i Strömsund

/

Den man som varit anhållen i sin frånvaro, misstänkt för ett grovt våldsbrott i Strömsund, har hittats.

Annons

– Under kvällen har vi gripit mannen som eftersökts. Han greps i mellersta Sverige, säger Peder Jonsson, presstalesman vid polisen region Nord.

Efter en upptäckt som gjordes av polisen på onsdagseftermiddagen spärrades en lägenhet i Strömsund av. Senare anhölls mannen av åklagare. Vad som har inträffat håller spaningsledningen hemligt, men enligt uppgifter i flera medier har en kvinna mördats.

Den misstänkte har ännu inte förhörts. I nuläget utgår polisen från att den gripne har begått brottet själv. Någon ytterligare gärningsman söker man inte efter uppger polisen på sin hemsida.

Det var under onsdagseftermiddagen som en kvinna ska ha hittats mördad vid 17-tiden i en lägenhet i Strömsund. Brottsplatsen är fortsatt avspärrad och förundersökningen kommer att fortsätta med ytterligare förhör och informationsinhämtning.

Enligt Expressen greps mannen i närheten av Strängnäs. Polisen uppger på sin hemsida att mannen var gripen 22.20 under torsdagskvällen. Men i övrigt är man fortfarande väldigt förtegna om vad som hände under onsdagen.

Annons