Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skoternäringen ska sätta fokus på skoterfrågor – vill bilda branschorganisation

/
  • Många företagare i länet lever på skoterturismen under vinterhalvåret.
  • Många företagare i länet lever på skoterturismen under vinterhalvåret.

Skoternäringen är betydelsefull för många företagare i länets kommuner. Nu planeras en specifik branschorganisation för att sätta fokus på skoterfrågor.

Annons

Förra veckan träffades en rad företagare och personer med koppling skoterturismen för en gemensam konferens i Funäsdalen. På agendan stod frågor rörande skoternäringen eftersom skoterturismen uppges öka varje år och skapa fler arbetstillfällen.

I takt med att branschen växer finns ett behov att diskutera frågor rörande utbildning, marknadsföring, ekonomisk hållbarhet, miljöpåverkan, markägarfrågor och olika lagstiftningar. Och där såg deltagarna ett behov av att skapa en gemensam röst från skoternäringen i kontakt med myndigheter, politiker och andra.

– Bland samarbetspartners och kollegor har vi länge efterfrågat en branschorganisation - en samlad röst och något att luta sig mot. Länge har vi stångat huvudet i väggen, men nu kommer vi kunna se framåt och gemensamt utvecklas, säger Lennart Jonsson, Frihetsbolaget AB i Vemdalen i ett pressmeddelande.

Uppdraget att starta upp en branschorganisation specifik för skoternäringen ska ledas av Jämtland Härjedalen turism. Även kommunalråd fanns med på konferensen. Gunilla Zetterström-Bäcke (S), kommunalråd i Härjedalens kommun var positiv till den fortsatta utvecklingen att skapa samverkan och struktur i skoterfrågor. Det var även Göran Bergström (S), kommunalråd i Strömsunds kommun:

– Strömsund har redan tagit stafettpinnen i och med att vi har en sådan stor skoterturism, framför allt inom friåkning. Det ser vi självklart positivt på. Vad som också är väldigt positivt är bildandet av en branschorganisation, eftersom det inte bara är en Strömsundsfråga utan en nationell fråga, med ett gemensamt ansvar att hantera frågan, säger han.

Annons