Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Suveräna Hogdal krossade Hede

Serieledande Ytterhogdal vann lätt slaget om Härjedalen i fotbollsfyran. Det blev rena målkalaset på Svedjevallen där matchen slutade 10-2.

Nykomlingarna Hede kom till match med bra självförtroende efter vinst mot serietvåan IFK Östersund senast. Men mot Ytterhogdal fungerade inte mycket. När Hogdal får upp tempot är det inte många lag i fyran som hänger med och Hede hamnade ett steg efter matchen igenom.

Ytterhogdal fick en drömstart och satte ettan redan efter en minut. Efter ett par snedsparkar från båda lagen hamnade bollen framför David Larsson som lätt kunde nicka bollen i mål. Sju minuter senare kom tvåan.

Hede ryckte upp sig efter kallduschen och fick lite bättre ordning på sitt spel. Kunde även reducera när Lars Nilsson satte en frispark efter 22 minuter. Men när Hogdal sätter sitt tredjemål, minut 34, verkade luften gå ur Hede.

Ytterhogdal fick i gång sitt fina spel där Hede fick jaga boll hela tiden och det blev jobbigt i längden och baklängesmålen trillade in.

Vitalii Rudii och Jurij Syvoborodko gjorde tre mål vardera men planens gigant var Bogdan Smishko som utöver två mål briljerade med precisa brytningar och fina passningar.

Ytterhogdal går mot en säker serieseger. Hede har i helgen en nyckelmatch mot Frösön hemma på lördag. Vinst där så bör laget säkra kontraktet.

Från Ytterhogdal får de ta med sig det positiva att inget lag i serien har lyckats gjort två mål på Svedjevallen den här säsongen.