Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar från S till M: Kasta inte sten i glashus!

Ja, Leif Nilsson (M), jag känner mig också lurad, av er i Alliansen i Härjedalen. Säkerligen så gör en del medborgare också det.

INSÄNDARE: Moderaterna måste arbeta med Alliansen i Region JH (27 november)

När ni med stöd från SD, VH och HP yrkade 13 juni 2016 att socialnämnden och kommunstyrelsen inte skulle få ansvarsfrihet, så var parollen att ”fixa ekonomin” inom socialförvaltningen. 

Likheten med regionen är stor; ekonomin har inte blivit bättre för socialförvaltningen, tvärtom ännu sämre. När budget 2017 beslutades fanns det en utökad ram för sociala med 5 miljoner kronor. Den budgeten reviderades senare och då utökades ramen med ytterligare 7,8 miljoner kronor. Detta blir totalt 12,8 miljoner i utökad ram för 2017.

Personalen sliter varje dag för att tillgodose de äldres behov och rättigheter. Vad har de fått? Försämrade scheman med varannan helg, sämre arbetsmiljö och högre stressfaktorer som leder till sjukskrivningar som ger ytterligare kostnader.

Delårsrapporten visar att socialnämndens underskott prognoseras till minus 17,6 miljoner kronor i år – kom då ihåg att ramen utökades med 12,8 miljoner! Hur mycket blir det? Varför har du Leif och ni i Alliansen inte ”fixat ekonomin”? Underskottet är nu högre än när ni yrkade på nej till ansvarsfrihet sommaren 2016. Din fråga i insändaren blir därför väldigt relevant i detta sammanhang: Är det för medborgarna eller egen vinning man verkar? 

Samma fråga kan man även ställa när det gäller att socialchefen, anställd i förvaltningen, och du, ordförande för socialnämnden, har ett privat vårdbolag tillsammans. Detta samtidigt som ni har uppdrag i Härjedalens kommun. Är det för medborgarna eller egen vinning ni verkar? Så kasta inte sten i glashus, Leif Nilsson (M).

Gunilla Zetterström Bäcke (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel