Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sveg bröt lång segerrad

Sveg satte i lördags stopp för Hammerdals 16 matcher långa segerrad. Hemma på IP vann SIK rättvist med 3-1 och laget ser starkare ut än på många år.

– I första halvlek tycker jag att vi är det lag som definitivt håller i taktpinnen. Vi är aggressiva och vårt mittfält vinner många härliga dueller vilket gör att vi kommer till fina omställningslägen. Vi gör till slut också rättvist 1-0 i mitten av halvleken. Ett fint mål där Oskar Stener är arkitekten bakom målet som Jimmy Halvarsson får stöta in i öppet mål. Ett riktigt fint spelmål, berättar tränaren Fredrik Jonasson.

Sveg trummar vidare i andra halvlekens inledning men får ingen utdelning trots bud på fler mål. Hammerdal repar mod när bollen studsar deras väg i försvarsspelet och i mitten av halvleken tar de över spelet och trycker på bra mot Svegsmålet.

– Vi hade bra koll på alla spelsituationer men de var tunga på alla fasta situationer och det var med en nick efter en hörna som de kvitterade, säger Jonasson.

För Sveg var detta en väckarklocka och i stället för att som förra säsongen vika ner sig i motgång så taggades laget och tog tillbaka initiativet. Utdelningen kom också genom Andreas Larsson när tio minuter återstod.

– Luften gick ur Hammerdal då, summerar Fredrik Jonasson som själv fick sätta Svegs tredje mål.