Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveg/Vemdalens damer krossade Frösö/Krokom/Dvärsätt

Det var aldrig något snack. Redan efter sju minuter visade Tilda Fabricius var skåpet skulle stå när hon gjorde Sveg/Vemdalens första mål. Matchen slutade med bortaseger, 5-1 till Sveg/Vemdalen.

Annons

Arkivbild. Camilla Larsson var en av målgörarna mot Frösö/Krokom/Dvärsätt

Onsdagskvällens bortamöte för Sveg/Vemdalens damer slutade med en klar seger för härjedalsdamerna.

– Det var väl inget att snacka om egentligen, vi spelade väldigt disciplinerat och bra, säger Anders Vestfält, tränare i Sveg/Vemdalen.

Härjedalsdamerna tog kommandot direkt i matchen och ledde med 4-1 innan när den första halvleken blåstes av. Med lite hjälp av hemmalaget, 0-2 var ett självmål.

Matchen slutade sedan 5-1 till Sveg/Vemdalen.

– Vi spelade väldigt stabilt från början. Det är väldigt roligt också att se flickorna, de som spelar i f16. När de är med i damlaget gör alltid väldigt bra ifrån sig. Vi tränar ju tillsammans så det blir naturligt för dem och de är väldigt duktiga på plan, säger Anders Vestfält.

En solklar seger för Sveg/Vemdalen som ligger på fjärdeplats i tabellen för division tre Jämtland/Härjedalen efter fyra spelade matcher.

Ny väntar topplaget Myssjö/Oviken på hemmaplan i Vemdalen, nästa torsdag, dagen före midsommarafton.

– Det blir en nöt att bita i men om vi spelar som vi gjorde igår och kanske skärper till oss ännu mer så är det nog inte omöjligt, säger Anders Vestfält som hoppas på stöd från en stor hemmapublik.

Matchfakta

Fotboll division 3 damer

Frösö/Krokom/Dvärsett - Sveg 1-5 (1-4)

Mål Sveg: 0-1, Tilda Fabricius, 1-3, Johanna Häggkvist, 0-4 Camilla Larsson, 1-5,Cecilia Lilja. F/K/D: 0-2, självmål, 1-4, Maja Nordevind

Varningar: Louise Östlund, F/K/D

Domare: Katrin De Boer

Publik: 35

Annons