Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allaktivitetshuset invigdes med riduppvisning

På söndagen invigdes det nya allaktivietshuset i Sveg. Svegs Ryttarförening är ägare men Kerstin Yman i föreningen vill lägga tyngdpunkt på att det är ett allaktivitetshus.
– Det är tänkt att fler föreningar ska kunna använda den här byggnaden, säger hon.

Annons

Många ville se Jenny Eriksson när hon visade dressyrridning med Quitos.

Ridhallen, eller allaktivitetshuset, har stått färdig på Sandbacken strax utanför Sveg sedan i vintras redan använts flitigt framförallt av medlemmar i Svegs ryttarförening. I söndags var det dags för officiell invigning. Gunnar Hedin, centerpolitiker i kommunen, har hjälpt föreningen med att söka stöd hos Allmänna arvsfonden, och det blev också han som fick äran att klippa bandet.

Sedan fortsatte uppvisningen med bland annat visning av olika hästraser och dressyrridning. Utanför hallen hölls också loppis, mest med bäring på hästprylar.

Men Kerstin Yman från Svegs Ryttarförening, betonar att det är just en allaktivetshall. Det var också förutsättningen för att Allmäna Arvsfonden skulle gå in med det stöd som krävdes för att slutföra bygget.

– De som spelar boule har visat intresse att vara här, likaså Brukshundsklubben i Sveg. Och kanske fotbollen kan vara intresserad? Det går att lägga ut presenningar om man vill ha olika typer av utställningar. Hallen ska inte bara användas för hästsport, säger hon.

För hästintresserade i Sveg och Härjedalen är hallen så klart ett lyft.

– Det kommer att underlätta jättemycket. Nu kan man träna även på vintern. Jag tror att det kommer ha stor betydelse, säger Jenny Eriksson som hade dressyruppvisning på det svenska halvblodet Quitos inne i hallen.

Läs mer: Nu står huset på Sandbacken färdigt

Kerstin Yman välkomnade besökare till söndagens invigning av allaktivitetshuset på Sandbacken utanför Sveg.
ETTABILD: Allaktivitetshuset i Sveg invigdes med hästuppvisning.
Allaktivitetshuset på Sandbacken utanför Sveg.
Annons