Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allsång drog fullt hus till val på Folkets hus

/
  • Jens Persson fixade rock´n roll.
  • Julia Nesselt ledde allsången, ofta ute bland publiken.
  • Angela Murén höll i det hela.
  • Kören Fjällfealing (före detta Lärkorna) under ledning Jenny Michanek hjälpte till och gav lite tryck till allsången. Kvällens husband leddes av Roger Rådström.

Torsdagens val av fullmäktigeledamöter till Länsförsäkringar lockade fullt hus. Mycket tack vare allsången med mångan lokala förmågor.

Annons

Jens Persson, bördig från Älvros, var en av många artister med lokal anknytning som stod på scen på Folkets Hus, när Länsförsäkringar ordnade fullmäktigeval i Härjedalen häromveckan.

– Vi vill rama in valet med ett lockande program för att fler ska få chansen att ta del av information om bolaget och delta i valet, säger Bitti Jonasson, kommunikationschef.

Länsförsäkringar ägs av sina kunder och varje kommun i länet finns representerade i ett fullmäktige. Var tredje år är det val av lokala ledamöter och i år var det val i bland annat Härjedalen. Antal ledamöter per kommun styrs av hur många kunder bolaget har i respektive kommun.

Från Härjedalen valdes fyra ledamöter till fullmäktige: Niklas Olsson, Lillhärdal omval, Gun-Lis Bergman, Sveg omval, Mattias Mirårs,Ytterhogdal nyval, Bitte Nilsson, Funäsdalen nyval samt två suppleanter, Pernilla Åslund, Vemdalen nyval och Cecilia Svensson, Sveg nyval.

Kvällens allsång leddes av Julia Nesselt och lockade i stort sett fullt hus, med artister som Kingen, Ewert Ljusberg, Ebba Eriksson och Sofa Högare, Ellen Sundberg och Safoura Safavi

– Vi ser det här lite som en kulturgärning också, att lyfta den superlokala kulturen, säger Bitti Jonasson.

Annons