Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Begränsade öppettider hos polisen

/
  • Polisstationen i Sveg är stängd på grund av personalbrist. Temporära lösningar kan göra att den håller öppen en eller två dagar i veckan med inlånad personal.

Personalbrist har gjort att polisstationen i Sveg håller stängt. Detta drabbar bland annat alla som vill skaffa nya pass. En tillfällig lösning finns med personal som lånas in.

Annons

– Det är en bekymmersam situation eftersom det är svårt att hitta receptionspersonal med utbildning, säger Anders Könberg, gruppchef för stödservice inom polisen.

Under en tid framöver får Könberg lösa öppettiderna med tillfälliga lösningar.

– I dag, tisdag, och i i morgon kommer vi att ha personal från Järpen på plats i Sveg och då är stationen öppen. Hur det ser ut nästa vecka vet jag inte än, förklarar Könberg och berättar att förhoppningen är att kunna ha öppet en eller två dagar i veckan.

För att allmänheten ska kunna veta när polisstationen i Sveg är öppen så läggs tiderna ut på polisens hemsida. Ett anslag på dörren på polisstationen i Sveg sätts också upp med aktuella öppettider.

– Den som vill hämta ett pass eller någonting kan ju utföra sina ärenden även andra dagar eftersom vi oftast har poliser på plats inne på stationen. Sen är det ju långt att åka från Sveg till en annan station för att ordna med exempelvis ett pass, men vi har öppet till 19.00 här i Östersund på måndagar om det är någon som har andra ärenden hit, berättar Anders Könberg som hoppas på att kunna presentera en mer regelbunden lösning inom kort angående öppettiderna i Sveg.

Annons