Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bio i kommunal regi i Sveg

/
  • – Det är en för dyr apparat för att bara låta den stå. Att köra i egen regi är ett sätt att få det hela att börja rulla snabbt, säger kulturchefen Patrik Byström.

Det kan bli kommersiell bio i Sveg före jul. Kommunen håller på att teckna kontrakt med filmleverantören Våra gårdar. På kort sikt kan det bli Härjedalens kommun som tar över och driver bion.

Annons

Kommunens ekonomichef Ola Regnander säger att det är en kortsiktig lösning att kommunen visar kommersiell bio i Folkets hus-biografen.

– På lång sikt kan det bli en eller flera föreningar som driver biografen men för att få igång biografverksamheten så fort som möjligt arbetar vi för att få till ett kontrakt med Våra gårdar, säger Ola Regnander.

Han hopps att det kan bli bio före jul, men törs inte lova det.

Biografverksamheten har legat nere sedan Folket hus gick i konkurs i somras.

– Det är en för dyr apparat för att bara låta den stå. Att köra i egen regi är ett sätt att få det hela att börja rulla snabbt, säger kulturchefen Patrik Byström.

Han berättar att det även finns tankar på att nyttja biografen till annat än bio, till exempel föreläsningar, event eller quiz-kvällar.

Fredag den 18 december klockan 19 håller han i den första quiz-kvällen.

– Vi har haft quiz-kvällar på Medborgarhuset och det var mycket uppskattat. Nu testar vi att köra det i biografen. Alla är välkomna att vara med och tävla. Det är gratis, säger Patrik Byström. Anmälan görs i förväg till [email protected]

Annons